Geschreven door Manon

12 redenen waarom jij de patiënten van jou apotheek zou moeten informeren via Sms

12 reden waarom jij jouw patiënt zou moeten informeren via de Sms 

Steeds vaker noemen we dat Recept Locatie een communicatieplatform is, in plaats van een track & trace systeem. Dit omdat de software binnen de apotheek het team informeert over de status van een pakketje, maar minstens zo belangrijk: dat de patiënt wordt geïnformeerd over de status van zijn pakketje.

Nou hebben wij inmiddels ruim 10 jaar ervaring met het informeren van patiënten. Daar hebben we veel over geleerd. Over de inhoud van de berichten, maar ook de manier van verzenden. Hierover hebben we ook veel met apothekers gesproken. Keer op keer kwamen we dan ook tot de conclusie dat Sms gewoonweg de allerbeste en meest effectieve manier van berichtgeving is. Waarom? Daar neem ik je dus graag in mee.

En voor ik de redenen opschrijf wil ik graag nog een keer benadrukken dat deze input is verkregen door de vele gesprekken die ik en mijn team hebben gehad met apothekers. Dus het zijn juist de ervaringen van (vele) apothekers!

Hieronder lees je ze alle 12!

1. Sms’jes worden snel afgeleverd

Sms-berichten worden vrijwel direct afgeleverd en dus ook snel gelezen.  

2. Sms’jes verschijnen direct in beeld op de telefoon 

Sms’jes komen vrijwel altijd met een pushbericht. Welke eventueel ondersteunt wordt met een trilfunctie en/of geluidsignaal. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld mailtjes of apps. Sterker nog: bij sommige telefoons krijg je zelfs 2 pushberichten van een Sms na elkaar. 

3. Sms’jes worden direct gelezen

Zoals hierboven benoemd krijg je dus altijd een pushbericht bij een Sms’je. Hierdoor word je getriggerd om een Sms direct te lezen. Dus ook als je toevallig net in de supermarkt staat. Superhandig, want dan kan je direct bij de apotheek langs als je toch al op pad bent! 

4. Sms’jes zijn kort en bondig

Sms-berichten zijn meestal kort en bondig, waardoor de communicatie snel en duidelijk is. Precies wat je nodig hebt bij een korte updates of herinneringen. 

5. Vrijwel alle mensen hebben een telefoon

Dus iedereen kan Sms’jes ontvangen. Alle mobiele telefoons ondersteunen sms-berichten, ongeacht het type telefoon of het besturingssysteem. Het zal je misschien verbazen, maar in de praktijk blijkt toch nog vaak dat niet iedereen een e-mailadres heeft.

6. Telefoonnummers worden niet vaak meer veranderd 

Toen de mobiele telefoon nog niet zo lang in ons leven was, werden mobiele nummers met regelmaat vervangen. Bijvoorbeeld omdat de Simkaart was verlopen. Tegenwoordig houdt bijna iedereen zijn mobiele nummer voor “altijd”! 

7. Afspraken met patiënt over ontvangen Sms

Ook komt het toch nog best wel eens voor dat mensen niet kunnen lezen. Of omdat ze analfabeet zijn, of een niet Nederlandse achtergrond hebben. Apotheken maken dan met hen (of hun verzorgers) de afspraak dat als ze een Sms krijgen, ze naar de apotheek moeten.

8. Geen last van spam

Waar er bij e-mail nog wel eens een berichtje in de spam beland, bestaat er bij Sms geen vak ‘ongewenst’. Dus is de kans van slagen is dus bijna 100%.

9. Mailtjes blijven soms ongeopend

Herken je zelf misschien ook wel. Een mailbox vol ongeopende mail. Meestal omdat de inhoud niet interessant genoeg is. Dan kan er toch zomaar eens een mailtje doorheen schieten die toch wel belangrijk is! 

10. Sms’jes komen betrouwbaar over

Dit is wat veel apothekers vaker hebben doorgegeven. Met de fishing in mails tegenwoordig, worden zeker oudere mensen vaak (door hun kinderen) gewaarschuwd om mails niet zo maar te openen. Zo wordt een mailtje van de apotheek toch ook af en toe als onbetrouwbaar beschouwd. Zonde dat het om deze reden is Sms een stuk betrouwbaarder en wordt daardoor ook sneller en beter gelezen.

11. Sms’jes zijn niet afhankelijk van internet

Ondanks dat het bereik en de dekking van 4G steeds groter wordt, zijn er toch nog gebieden of plekken waar deze minder goed is. Sms is niet afhankelijk van internet. Dus komen Sms’jes sneller aan.

12. Veiligheid

Sms-berichten zijn relatief veilig, omdat ze worden afgeleverd via mobiele netwerken en minder kwetsbaar zijn voor hacking of inbraak vergeleken met internet gebaseerde communicatie.

Sms’en voor een vast laag bedrag per maand!

Wat nou leuk is, is dat je met Recept Locatie vanaf nu onbeperkt kan Sms’en voor een laag vast bedrag per maand! Wil je dat ook? Laat het ons weten! 

Andere voordelen van onbeperkt Sms: 

  • Door onbeperkt Sms’en kan je de Sms’jes langer maken dan 160 tekens, dat maakt dat je meer informatie in een berichtje kwijt kan. Deze komt bij de ontvanger aan als één bericht 
  • Je kunt zelfs een link toevoegen in je Sms;
  • Ook kan je dus de voorkeur gaan geven aan Sms boven e-mail; 
  • Waardoor je zal zien dat pakketjes meer en sneller worden opgehaald; 
  • Je kan het inzetten voor alle berichten vanaf aanschrijven: afhaalkast, kluis, bezorgen en Mijn Recept Locatie. 

Dus verbeter je communicatie nu!

Dus wil jij een betere communicatie met de patiënt, verhoging van aantal pakketjes die opgehaald wordt, dus betere therapietrouwheid en een fantastische positie binnen de wijk? Stuur ons dan een berichtje om de onbeperkt Sms-module te activeren.  

De wens is dan nu eindelijk in vervulling gegaan, kunnen jullie net zoals ons niet wachten tot dit is geïnstalleerd in jouw apotheek. Hiermee hebben alle Recept Locatie gebruikers superblije klanten, een altijd opgeruimde afhaalkast en geen torenhoge sms kosten meer! 

Ontwikkelkamer