eazymed logo

Het platform voor communicatie tussen jouw apotheek en de patiënt. Hiermee wordt zorg planbaar gemaakt.

Gratis demo aanvragen

Farmaceutische zorg planbaar?

‘Wanneer ben je als bedrijf succesvol?’ Met die vraag gingen wij aan de slag. Het antwoord daarop was vrij simpel: ‘Als jij jouw klant centraal zet’. De juiste oplossing bouwen om aan dit antwoord te voldoen was iets complexer. Zeker als het gaat om een bedrijf in de zorg: namelijk de apotheek. Apotheek Partners ging aan de slag en ontwikkelde EazyMed.

Wat de bedrijfsvoering in de apotheek lastig maakt is dat recepten de hele dag door naar de apotheek worden gestuurd, door huisartsen en specialisten. De klant van de apotheek komt het recept ook ophalen wanneer het hem uitkomt. Hierdoor is Farmaceutische Zorg niet planbaar. Er ontstaan wachtrijen in het proces en daardoor ook voor de klant van de apotheek.

Dus wij pakten deze 2 gegevens bij elkaar en tadaaaa: daar ontstond EazyMed!

Wat is EazyMed?

Met EazyMed volgen we de trends die er gaande zijn bij succesvolle bedrijven. We laten de klant kiezen hoe en wanneer hij zijn geneesmiddelen wil ontvangen. Hierdoor heeft de klant de regie en zal een stukje gemak ervaren.

Hoe werkt EazyMed?

EazyMed is een webbased applicatie, dus je hoeft niets te downloaden. Want: mensen zijn app-moe. Het moet snel en eenvoudig. Op het moment dat het recept in de apotheek komt wordt er een berichtje gestuurd naar de klant met een link er in naar EazyMed. Vanuit de link wordt de webapplicatie geopend. Daarin kan hij aangeven hoe hij zijn pakketje wil ontvangen.

eazymed

De manier waarop de meeste mensen de geneesmiddelen komen ophalen. De klant kan dan ook gelijk aangeven in tijdsvlakken wanneer hij komt: over een uurtje of pas volgende week.

Wanneer iemand graag zijn geneesmiddelen wil laten bezorgen kan hij dit ook direct aangeven. Heel handig, want hij weet precies wanneer hij wel of niet thuis is. Hiermee voorkom je dat de bezorger voor een dichte deur staat!

Als jij een kluis in de apotheek hebt of misschien een stukje verderop, kan je met EazyMed stimuleren dat pakketjes in de kluis worden gelegd.

We zien dat er heel veel pakketjes niet worden opgehaald. Super zonde! Terwijl je dit vaak misschien al wel weet. Daarom hebben we de functie ‘annuleren’ in EazyMed gebouwd, zodat je deze geneesmiddelen niet klaar hoeft te maken of gelijk weer uit de kast kan halen.

Dashboard

Alles wat wordt aangegeven door de klant komt terug in het EazyMed-dashboard in de apotheek. Hier wordt dus gelijk een prioritering gemaakt. Zo maak je dus zorg planbaar! Als iemand dus aangeeft over een uurtje al in de apotheek te komen, dan ga je dat pakketje als eerste klaarmaken. Dan staat het klaar wanneer de patiënt komt, hoeft hij niet te wachten en kan je de beste zorg leveren!

eazymed

Dit is nog maar het begin!

Dit is het begin. We zijn gestart met een pilot. Inmiddels zijn we in de tweede fase. Steeds meer apotheken stromen in. Binnenkort gaan we echt LIVE. Ondertussen ontwikkelen we natuurlijk flink door. Want er kan nog zoveel meer met EazyMed. Wij willen het wederom doen samen met jou: de gebruiker!

Wat staat er op de planning?

  • Toevoegen van kluis (binnenkort)

  • Mogelijkheid voor de patiënt om een eerder gekozen optie te wijzigen