Soms denk ik weleens ‘zijn zij nou gek, of ben ik het?’ Laat daar ook een boek over zijn geschreven. Het is het lezen waard als je dit ook vaker denkt dan je eigenlijk zou willen.

Een mening over jou

Want ik vind het hebben van een eigen bedrijf echt te gek, maar soms ook best lastig. Vooral zodra anderen wat van je gaan vinden (en dan bedoel ik niet het positieve) en als mensen en ook concurrenten naar over je praten. En ik weet het hoor, dat ik mij daar niets van aan moet trekken, maar dat is niet altijd even makkelijk. We zijn dit bedrijf gestart vanuit een gezamenlijke passie voor de farmacie. De farmacie die de laatste jaren alleen maar onder druk staat, waar veel veranderingen zijn en die bestaat uit leuke, gedreven en een tikkeltje eigenwijze mensen. Gelukkig zijn wij niet anders.

We willen dingen maken en doen die wat opleveren, die wat bijdragen en waar je blij van wordt. Anders is het toch zonde van al onze tijd?

Onder de indruk

Laatst stonden we op het KNMP congres. In het voorjaar voor het eerst niet geweest, omdat het toch best een flinke uitgave is en als je geen grote bedragen neer te leggen hebt dan krijg je ook automatisch niet de beste plek. Oké aanvaardbaar. Maar toch kijk je dan om je heen en denk je ‘zo hé, die stands zijn groot, mooi, professioneel en wat hebben ze een boel mooie spullen, wauw’.  Ik merkte dat ik onder de indruk was en tegelijkertijd voelde ik mij klein en er minder toe doen.

Stom natuurlijk, een self fulfilling prophecy, maar daar hebben we allemaal wel eens last van toch? Wij willen ook graag mooi, groot, dat alles geregeld wordt voor onze stand en dat we niet zelf hoeven te sjouwen met spullen en ’s ochtends op de fiets nog verse bloemen moeten halen. Dat we én een grote stand hebben én veel mooie spullen én dat ‘ie ook nog eens bomvol staat met mensen. Maar gelukkig zegt het engeltje op mijn schouder dan dat het goed is zo, dat ik trots moet zijn en moet geloven in ons en mezelf. Dus ik geef mijzelf die welbekende trap onder mijn kont en ik ga!

Het was een te gekke dag weer uiteindelijk, vol energie, helemaal kapot, tong op grond, maar super voldaan. En een lekker glaasje aan het einde van de dag met elkaar maakt het extra geslaagd.

Gelukkig, we zijn onszelf

We zijn gelukkig mensen die het lastig vinden om, om te gaan met mensen die niet aardig tegen je doen, concurrenten die onwaarheden de wereld in gooien en het meer, meer, meer om ons heen. Maar wij zijn niet gek, wij blijven gewoon lekker onszelf!