Het aantal kluizen in apothekersland groeit nog steeds en dat zorgt voor de nodige uitdagingen op het gebied van software. Wat kan Recept Locatie op het gebied van kluizen en koppelen?

Onze visie is dat iedereen moet kiezen wat hij wil en wij zorgen er aan de achterkant voor dat systemen met elkaar praten. Software moet immers voor je werken en niet andersom. Hoe doen wij dat met de verschillende kluizen?

Wij zijn inmiddels met een aantal kluizen gekoppeld en ze werken allemaal net een beetje anders:

 

Pharmaself24

Met de Pharmaself zijn we vanaf onze start gekoppeld. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een hele uitgebreide koppeling en kan Recept Locatie kan bijna alles overnemen van de Pharmaself.  Recept Locatie fungeert dan als schakel richting het AIS, waardoor de kluis geen AIS koppeling meer nodig heeft. Dit heeft als grote voordeel dat alles rondom het pakketje inzichtelijk is in één systeem, namelijk Recept Locatie. Je kan zien wanneer het geplaatst is, wanneer het ophaalbericht verstuurd is, wat de pincode is, wanneer het pakketje verwijderd wordt en nog veel meer. Recept Locatie houdt hierbij de klant op de hoogte per sms.  En dat kunnen we weer tegen een lage prijs doen met de dongle die verbonden is aan Recept Locatie. Win – win – win dus in dit geval!

 

 

Servilocker

Met de Servilocker zijn we ook een heel eind op weg. Wij zijn heel trots op deze koppeling omdat het best lang geduurd heeft om het tot stand te brengen. Inmiddels zijn we bijna net zo ver als de koppeling met Pharmaself; dat we de berichtgeving kunnen overnemen en alle informatie over het pakketje in kunnen zien in Recept Locatie.

 

 

 

 

De Buren

Wij kunnen inzien dat het pakketje in de kluis ligt en wanneer het opgehaald is. Verder verloopt alles via de kluis.

 

 

 

Curesafe

De Curesafe is nog redelijk onbekend. Een apotheker wilde graag een alternatief op de bestaande systemen en heeft aangeklopt bij een grote kluizenleverancier, vooral bekend om de zwembadkluisjes, lockers en schoolkluisjes. Zij hebben speciaal voor deze apotheek een kluis ontworpen en software gemaakt. Uiteindelijk zijn er nu een paar apotheken die gebruik maken van deze kluis.

 

Conclusie

Uit de reis die wij gemaakt hebben kan de volgende conclusie getrokken worden: Het draait vooral om een goede samenwerking en elkaar wat gunnen. Je moet niet alles voor jezelf willen houden maar vooral kijken naar wat je klant wil.
Dat klinkt cliché, maar we hebben het bewezen. Daarom zijn wij heel blij en trots op onze samenwerkingen!

Wat brengt de toekomst?

Nog meer integratie en wat ons betreft mag de klant meer aan het roer komen te staan. Nu kiest de apotheek vaak voor een route van het recept of weet de apotheek onvoldoende wat voor mogelijkheden er zijn. Wat ons betreft mogen de mogelijkheden uitgebreid worden en beter benut worden.