Koppeling Recept Locatie en de Servilocker

Met trots kunnen we vertellen dat de nieuwe koppeling tussen Recept Locatie – Track & Trace en de Servilocker – uitgifteautomaat is gerealiseerd.

Zoals iedereen wel weet is Apotheek Partners dol op koppelingen. Wij zijn overtuigd van de meerwaarde van koppelingen tussen verschillende systemen waarin (gedeeltelijk) dezelfde data wordt gebruikt. Je hoeft niet meer te switchen tussen verschillende systemen en op verschillende plekken gegevens in te voeren. Koppelingen leveren direct voordelen op. De processen zijn efficiënter en het levert tijd (en geld!) op.

We hadden al een koppeling met de Servilocker, maar die hebben we samen met Autopharma nog mooier gemaakt: je hebt immers flink geïnvesteerd in twee softwarepakketten. Hoe mooi dat deze 2 dan ook nog met elkaar communiceren!

Hoe werkt de koppeling tussen Recept Locatie & Servilocker?

  • Je werkt met beide systemen zoals je dat gewend bent;
  • Wanneer je een pakketje in de Servilocker plaatst ontvangt Recept Locatie deze data;
  • Je kan dan in de Recept Locatie pop-up, die je vanuit je AIS opent, zien dat het pakketje in de Servilocker staat;
  • Je ziet wanneer het pakketje geplaatst, met welke code de klant het pakketje uit de Servilocker kan halen en evt. of het pakketje opgehaald is en wanneer;
  • En…het is ook mogelijk om de berichten voor de Servilocker via Recept Locatie te laten versturen!
  • Alles in één overzicht!

In de praktijk

Super handig! Je werkt gewoon vanuit je AIS en ziet precies wat er allemaal gebeurd is. Dus stel: er komt een klant binnen in je apotheek. En je ziet dat zijn pakketje in de Servilocker ligt. Dan kan je uitleggen hoe de Servilocker werkt en je kan hem zelfs de code meegeven waarmee hij het pakketje uit de kluis kan halen. Hierdoor hoef je niet aan de achterzijde uit te laden of mee te lopen. Dit bespaart een hele boel tijd én ook frustraties!

En nog een belangrijk weetje: doordat Recept Locatie ‘praat’ met het AIS, hoeft Servilocker dat niet meer te doen. Dit scheelt je weer geld in een extra koppeling met het AIS.

Meer weten? Stuur ons gerust een berichtje via onze chat.