Je hoort steeds meer apotheken die overgaan op sorteermachines. Ze zijn ‘hot’ aan het worden. Waarom eigenlijk en wat kan Recept Locatie hierin betekenen?

Wat doet een sorteerkast

Sorteren uiteraard, maar hoe gaat dat en wat is je voordeel? Het grote voordeel is in onze ogen vooral het lokaal, in eigen beheer verwerken van grote volumes. Deze volumes kan je met de sorteermachines op doosje sorteren in plaats van dat je dit per recept of per klant sorteert. Het kan chaotisch, door elkaar. Dit levert tijdwinst op omdat je niet een lijstje hoeft te maken, deze moet afwerken en bij moet houden. Bovendien kan het uitvoerende werk door logistiek medewerkers uitgevoerd worden. Wellicht zijn er andere voordelen of verschillende de sorteermachines onderling van elkaar qua werkwijze, maar dat is op te vragen bij de diverse leveranciers.

 

Wij hebben er 3 gevonden:

  1. Farmasort met Speed-/Roto-/Easyfilling
  2. Pharmaned met Odessa
  3. Robopharma met Lean Filling

Recept Locatie en sorteermachines

Tot op heden zijn wij alleen gekoppeld met de Speed- en Rotofiller. Zodra er apotheken zijn die gekoppeld willen worden met één van de andere systemen, dan gaan we dit ook werkend maken.

Hoe werkt deze koppeling?

  1. Recept wordt aangeschreven
  2. Order wordt gestuurd naar groothandel
  3. Order komt binnen
  4. Recept uitvullen en sorteren
  5. Recept komt op locatie in Speedfiller of Rotofiller
  6. Filler toont locatie bij oproepen aan Recept Locatie
  7. Elke stap is in te zien: aangeschreven/wordt gevuld/is volledig gevuld in vakje/is uit filler gehaald/geplaatst in vakje A01

Extra in Pharmacom: tijdens het vullen krijg je een melding of iets ‘een bezorger’ is.

Wij zijn voornemens om deze koppeling uit te breiden met nog veel meer informatie. Dat maakt het proces nóg efficiënter. Mocht je dus gebruik maken of gaan maken van een sorteerkast, vraag dan een koppeling bij ons aan.

Leveranciers: staat jouw product er niet tussen of niet de juiste plaatjes? Schroom niet en laat het ons weten.