Geschreven door Manon

Dit is waanzinnig: onbeperkt Sms’en voor een vast laag bedrag per maand

Terug van weggeweest: onbeperkt Sms’en voor een vast laag bedrag per maand

Honderden verzoeken heb ik al gekregen van apothekers en dan overdrijf ik écht niet. Steeds weer klonk de vraag: ‘Wanneer kunnen we weer onbeperkt Sms’en?’. Want: Sms komt altijd aan, de boodschap is krachtig en Sms wordt veel sneller en beter gelezen dan mail. Bovendien hebben alle mensen een mobiele telefoon. Alleen er hangt wel een prijskaartje aan omdat er per bericht moet worden afgerekend. Vanaf nu is dat verleden tijd, want Recept Locatie heeft opnieuw de oplossing om voor een vast bedrag per maand te Sms’en. WAT? Ja, je leest het goed. We kunnen weer onbeperkt Sms’en in een verbeterde versie zonder aanschaf van een dongle of andere hardware! Daar zijn we dan -natuurlijk!- ook ontzettend blij mee.

Door de vele vragen en ons sterke geloof in de kracht van Sms hebben we er onze levensmissie van gemaakt om weer onbeperkt te kunnen Sms’en met Recept Locatie. Dus dat apotheken de patiënt kunnen voorzien van informatie middels Sms’jes, voor een vast en laag bedrag per maand. Wat dat is de krachtigste manier van communicatie. Het was een behoorlijke zoektocht en het is gelukt!

Een lange zoektocht…

Vanaf het begin van Recept Locatie kan je de patiënt al informeren over de status van zijn pakketje, middels Sms en/of mail. Hierbij zagen we direct dat Sms veel sterker en krachtiger is dan e-mail. Echter hing er wel een prijskaartje aan het versturen van Sms’jes. We begonnen destijds met 12 cent per bericht (160 tekens). Toen al dachten we: dat kan slimmer en goedkoper. Dus introduceerden we de Dongle. Met de Dongle kon je voor een laag bedrag per maand onbeperkt Sms’en. Hier hebben we destijds heel veel apotheken blij mee gemaakt. Naar mate de tijd verstreek, kwamen er ook steeds meer klachten over de Dongle. Bijvoorbeeld over Sms’jes die niet verstuurd werden of Sms’jes die helemaal niet aankwamen. De Dongle kon eigenlijk helemaal geen grote hoeveelheden en sms’jes versturen en beschikte ook niet over een wachtrij. Niet verstuurd was dus gewoon dikke vette pech! Daarom hebben we dan ook moeten besluiten om te stoppen met de Dongle…. Dit was een pijnlijke beslissing.

Alternatieven voor de Dongle

Vanaf toen zijn we op zoek gegaan naar alternatieven. Waar we dachten die wel snel te vinden, kwamen we steeds weer van een koude kermis thuis. We hebben echt met veel partijen gesproken, vaak aan tafel gezeten, maar nooit gevonden wat we zochten: een onbeperkt Sms-abonnement voor Recept Locatie gebruikers. Tot begin deze zomer, toen vonden wij het gouden ei! Deze oplossing hebben we inmiddels succesvol getest bij een aantal apotheken.

De voordelen van Sms’en op een rijtje ten opzichte van e-mail

  • Sms’jes worden vaker en sneller gelezen. Iedereen krijgt een pushbericht wanneer er een Sms binnenkomt;
  • Zo goed als alle patiënten hebben een telefoon, dus kunnen ook Sms’jes ontvangen. Met een mobiel op zak gaan we elke dag op pad. Een sms zie je meteen in beeld. Lang niet iedereen heeft ook een mailadres;
  • Zo komen mailtjes vaak in de spam, waardoor berichten niet gelezen worden;
  • Veel mailtjes blijven ongeopend. Al snel wordt dan een mailtje van de apotheek over het hoofd gezien;
  • Sms komt veel betrouwbaarder over!

We schreven ook een blog over waarom je zou moeten Sms’en met patiënten van de apotheek, met input van apothekers. Deze blog lees die hier!

Andere voordelen van onbeperkt Sms

  • Door onbeperkt te Sms’en kan je de Sms’jes langer maken dan 160 tekens, dat maakt dat je meer informatie in een berichtje kwijt kan. Deze komt bij de ontvanger aan als één bericht;
  • Je kunt zelfs een link toevoegen in je Sms (handig voor de gebruikers van Mijn Recept Locatie);
  • Ook kan je dus de voorkeur gaan geven aan Sms boven e-mail;
  • Waardoor je zal zien dat meer pakketjes worden opgehaald en ook sneller;
  • Je kan het inzetten voor alle berichten vanaf aanschrijven: afhaalkast, kluis, bezorgen en Mijn Recept Locatie.

Lang verhaal kort…

Dit zou elke apotheek moeten gebruiken voor een betere communicatie met de patiënt, verhoging van aantal pakketjes die opgehaald wordt, dus betere therapietrouwheid en een fantastische positie binnen de wijk.

De wens is dan nu eindelijk in vervulling gegaan, kunnen jullie net zoals ons niet wachten tot dit is geïnstalleerd in jouw apotheek. Hiermee hebben alle Recept Locatie gebruikers superblije klanten, een altijd opgeruimde afhaalkast en geen torenhoge sms kosten meer!

Starten?

Wil jij meer informatie of wil je direct starten met onbeperkt Sms’en? Stuur ons dan een berichtje via de chat, hier rechtsonder in beeld.

Ontwikkelkamer