Stel je eens voor. Het is 31 december 2020. De oliebollen komen net uit het vet, de bubbels zijn ingeschonken en de oudejaarsconference begint over een kwartiertje. Je zakt alvast op de bank en dit is een mooi moment om nog eens even terug te denken aan het afgelopen jaar. Je denkt aan de successen die je behaald hebt en natuurlijk denk je ook eventjes aan de minder mooie momenten van dit jaar.

Wat wil jij bereiken in 2020?

Ik daag je uit. Stel jezelf de vraag en schrijf het eens op een briefje of zet het in de notities van je telefoon. Wat hoop jij behaald te hebben aan het einde van 2020? Wat zijn de successen waarop jij op oudejaarsavond op gaat proosten? Waar ben jij mega trots op?

Ik hoop dat je een mooi lijstje kan maken. En ik hoop nog meer dat dit voor jou uit gaat komen. Er zullen persoonlijke doelen op staan en doelen voor jou in de apotheek. Ik hou het voor het gemak op het laatste. Want dat is iets waarmee wij jou kunnen helpen.

Maak concrete doelen!

Vind je het lastig om doelen te formuleren? Ik kan wel een paar voorbeelden geven!

  • Wauw! De wachttijden in de apotheek zijn gedaald;
  • Wauw! Er zijn steeds minder ontevreden klanten in de apotheek;
  • Wauw! Mijn team is super blij en tevreden en gaat elke dag met plezier naar z’n werk;
  • Wauw! De kosten van de apotheek zijn aanzienlijk gedaald;
  • Wauw! Ik sta elke dag met plezier op om te gaan werken.

Het is maar een greep. Jij kan ze vast nog veel concreter voor jezelf maken!

Waarom wil je deze doelen behalen?

Nu kan je prachtige doelen hebben. Maar het is ook goed om voor jezelf te onderbouwen WAAROM je deze wilt gaan bereiken. Dan kan je ze nog concreter maken. En misschien nog wel belangrijker: er zullen er een aantal afvallen. Of kan het juist zijn dat je besluit om afscheid te gaan nemen van bepaalde zaken en ze juist niet meer gaat doen. Heel belangrijk! Want door dingen niet meer te doen, kan je de juiste focus leggen op je doelen.

Hoe ga je ze bereiken?

De vraag waar je nu al antwoord op kan geven en misschien zelfs wel móét geven. HOE ga ik bereiken dat ik deze doelen aan het eind van dit jaar bereikt heb. Dan heb je een plan. Dan kun je met het plan aan de slag. In een plan kan je heel duidelijk aangeven wanneer je een doel gerealiseerd hebt. Is dat bijvoorbeeld op 1 september. Dan betekent dat dat je al ruim van te voren moet gaan beginnen. Inventariseren, keuzes maken, voorbereidingen treffen, etc.

Wij helpen je graag!

Wij willen je natuurlijk graag helpen bij het maken van doelen en keuzes. Volgende week donderdag – 9 januari – geven wij een webinar over ons Track & Trace Systeem Recept Locatie en een stukje over het volgnummersysteem Recept & Nummer en de nieuwste ontwikkelingen zoals PIL. Doe je mee? Schrijf je dan gratis en vrijblijvend in via deze link! En mochten er nog vragen zijn: stuur me gerust een berichtje!

Manon Likkel
Eigenaar Apotheek Partners
manon@apotheekpartners.nl