Wij hebben groot nieuws. Apotheek Partners gaat een grote stap zetten, want we gaan Recept Locatie upgraden! 

Waarom?

Want het is alweer bijna 10 jaar geleden dat Recept Locatie werd ontwikkeld. Een verhaal dat jullie allemaal wel kennen: een Rotterdamse apotheker wilde niet meer te hoeven zoeken in zijn apotheek naar pakketjes, maar de oplossingen in de markt voldeden niet aan zijn eisen. Hij wou namelijk een systeem dat volledig geïntegreerd was in het AIS. De zoon van deze apotheker ging aan de slag en bouwde -met succes!- Recept Locatie.

Van 4 naar 400

De kracht van Recept Locatie bleef niet onopgemerkt. Een aantal apothekers om de hoek van de Rotterdamse apotheek kregen er lucht van en wilden dit systeem ook. Apotheek Partners kwam daarna op de markt en werd enthousiast van het systeem in deze apotheken. We zijn gaan samenwerken en samen hebben we Recept Locatie in heel Nederland neergezet. Inmiddels is Recept Locatie gegroeid van 4 naar 400 apotheken die het systeem dagelijks gebruiken.

Groot, groter, grootst

Het starten vanaf een zolderkamer met een product is een hele mooie manier, het is laagdrempelig en goedkoop. Op deze manier konden we supersnel doorontwikkelen en groeien. Het samenwerken ging fantastisch; de kennis van de apotheek(processen) en kennis van IT ineen. Maar wij wilden nog groter, beter en professioneler. Daarom is Recept Locatie sinds 2018 volledig in eigendom van Apotheek Partners. We hebben een fantastische IT-partner gevonden in Dataleaf, waar een heel team elke dag aan Recept Locatie werkt. Daarmee realiseren we onze grote plannen! Het is een enorme investering, maar eentje die nodig was, want 400 apotheken vraagt een andere aanpak dan 4 apotheken.

Onnodig complexe processen

Iedereen kan zich voorstellen dat wanneer je bijna 10 jaar verder bent -en dus 400 gebruikers meer hebt- een systeem een andere structuur nodig heeft dan waarmee je bent gestart. Dat zal je zelf ook herkennen. Op het moment dat je 10 jaar geleden een apotheek gestart bent, ga je ook je processen weer eens onder de loep nemen. Vaak worden processen onnodig complex. Omdat er veel workarounds en verspillingen zijn ontstaan omdat de praktijk daar om vroeg. Een koppeling hier, een extra module daar, maar kan dat nu ook efficiënter? Het antwoord is ‘ja’.

Vernieuwen!

Dus nu is het tijd om Recept Locatie te vernieuwen. Daar zijn we in januari mee van start gegaan! Weer een enorme investering, maar wij geloven in de simpelheid en de tijdsopbrengst van Recept Locatie in de apotheek en dat het nog veel meer potentie heeft! Met deze investering zorgen we ervoor dat je met veiligheid, kwaliteit, snelheid en flexibiliteit het mogelijk maakt om met Recept Locatie de beste apotheek te kunnen zijn. Met deze vernieuwde software zijn wij klaar voor de toekomst en alle nieuwe ontwikkelingen die er aan gaan komen.

Wat gaat er veranderen?

Zo rond deze zomer gaan we starten met de eerste pilotapotheken. We gaan starten met Instellingsapotheken omdat we de Bezorgmodule en de Instellingsmodule als eerste hebben aangepakt. Parallel hieraan zijn we de hele afhaalkast, berichtgeving, andere modules en functionaliteiten aan het ontwikkelen. En staan we in nauw contact met alle leveranciers van de koppelingen en de AIS’en. Een flinke kluif, maar zo leuk en interessant.

Dat is ook één van de redenen dat we Michiel Urban hebben aangenomen als applicatiemanager, want dit is een enorm project en daar hebben we meer mensen voor nodig.

Wat gaat dit voor jouw betekenen?

Van Update naar Upgrade

Update: Geen enkel programma of besturingssysteem is perfect. Daarom is het vaak nodig om tussentijds aanpassingen te doen. Soms zijn de aanpassingen zelfs essentieel, omdat er een bug in het systeem zit. Maar wij staan inmiddels wel bekend om onze snelheid en innovatie. En ook dit jaar hebben we weer verschillende updates doorgevoerd, ondanks dat we al bezig zijn met de upgrade.

Upgrade: bij een upgrade gaat het altijd om een nieuwere versie van een product. Je moet dus over van het oude systeem naar het nieuwe systeem. Dit zal van ons allemaal wat flexibiliteit vragen, maar de stip op de horizon is: een efficiënter, toekomstbestendig systeem met heel veel gave features!

Wij zijn enorm enthousiast. Wij hopen dat jij dat ook bent! Wil je meer weten over de upgrade of over Recept Locatie? Stuur ons een mailtje: info@apotheekpartners.nl 

Mijke, Manon & Saskia
Oprichters en eigenaren Apotheek Partners