“Bezorgen was even hectisch, maar met jullie bezorgmodule en nieuwe, jonge bezorgers die IT-toepassingen snel oppakken hebben we de bezorging geoptimaliseerd. Uit een crisis als deze kunnen ook nuttige zaken zich manifesteren!” – Apotheker

Juist nu zien we dat de behoefte groeit om de bezorgmodule van Recept Locatie te gebruiken. Daar zijn we blij mee! Juist om zo weinig mogelijk klanten in de apotheek te laten komen is bezorgen belangrijker dan ooit! En wist je dat de Bezorgmodule inclusief is en dus voor iedereen te gebruiken te is?

Waarom de bezorgmodule?

Recept Locatie heeft een aantal jaren geleden al de bezorgmodule ontwikkeld. Wat we hoorden:

We hebben het ophalen van een pakketje nu goed inzichtelijk binnen de apotheek en kunnen hierover onze klanten informeren. Maar op het moment dat de bezorger vertrekt, hebben we geen inzicht meer. Het kost veel tijd! Klanten bellen om te weten wat de status van een pakketje is, de assistente belt vervolgens de bezorger (ze zijn soms met twee telefoons tegelijk aan het bellen!) en vervolgens moet je de klant weer informeren. Er worden veel fouten gemaakt, klanten weten niet waar ze aan toe zijn en het leidt tot grote frustraties. Kunnen jullie dit veranderen?

Nou: geef ons een uitdaging! Wij zijn aan de slag gegaan en we zijn trots op het resultaat!

Hoe werkt de bezorgmodule van Recept Locatie?

 1. Aanmelden 
  Je kan een pakketje op het moment van aanschrijven automatisch aanmelden voor de bezorgmodule van Recept Locatie of later, handmatig. Op het moment dat je het pakketje aanmeldt bij aanschrijven, kan je altijd achteraf nog pakketjes toevoegen aan de bezorglijst door het in te scannen. Bijvoorbeeld als een klant belt dat hij een pakketje toch graag bezorgd wil hebben.
 2. Meenemen
  Op het moment dat de bezorger in de apotheek komt, kan hij aangeven welke pakketjes hij meeneemt of voor welke route hij iets meeneemt, denk hierbij aan een bepaalde wijk of postcode, instelling of uitdeelpost. Als hij dit gedaan heeft kan hij de bezorgapp gebruiken van Recept Locatie. (yes, deze is AVG proove ;-))
 3. Afleveren
  De bezorger ziet precies welke pakketjes er bezorgd moeten worden. Je kan een selectie maken op straat of postcode. Ook wordt dit ondersteunt door een Google Maps functie. Je ziet dan precies met puntjes op de kaart wat er waar bezorgd moet worden. En je ziet hier o.a. bezorginformatie die is overgenomen vanuit het AIS. Afgeleverd? Registreer wat er is gebeurd:
 • Afgeleverd bij de klant, er kan direct een handtekening gezet worden;
 • Door de brievenbus gedaan;
 • Afgeleverd bij de buren, je kan dan ook direct het huisnummer doorgeven;
 • Mee terug genomen naar de apotheek.

 1. Realtime inzicht
  En het allermooiste? Je ziet direct de actie terug in je AIS, in de pop-up van Recept Locatie. Dit scheelt zo ontzettend veel belletjes, fouten en dus tijd én geld!
 2. Informeer je klant!
  Het mooie is dat je de klant op 3 momenten kan informeren over het pakketje:

  1. Op het moment van aanmelden: ‘Uw pakketje wordt komende vrijdag bezorgd’
  2. Op het moment dat de bezorger vertrekt: ‘De bezorger vertrekt nu en zal binnen X tijd u zijn’
  3. Op het moment van afleveren: je kan kiezen dat je alleen een bericht stuurt op het moment dat het pakketje niet aan de klant zelf is afgeleverd. Maar bij de buren, door de brievenbus of mee terug genomen naar de apotheek.

Dat is het!

Het is eenvoudig, maar super efficiënt en heel goed uit te voeren. We krijgen vaak de vraag dat er ‘een wat oudere bezorger is’ en dat die misschien niet met een telefoon om kunnen gaan. Onderschat de ouderen niet ;-). Want wij kunnen vol overtuiging zeggen: dit hebben we heel vaak aan ‘oudere’ mensen uitgelegd en zij reageerden allemaal met: ‘Oooh, maar dit is zo simpel, dat kan ik zelfs!’.

Wil je de Bezorgmodule meteen of beter gebruiken?

 • Wij bieden een de implementatie nu online aan! Hierbij wordt stap voor stap verteld hoe je de bezorgmodule het beste inricht, ondersteund met video’s. Interesse? Stuur ons een berichtje!
 • Wil je met ons sparren of Recept Locatie of de Bezorgmodule past bij jou apotheek? Wij maken graag een telefonische afspraak. Stuur ons een berichtje!

Makkelijk, snel en doeltreffend, daar houden wij van!

Op 7 mei geven wij een webinar over de bezorgmodule. Voor iedereen die nog geen Recept Locatie heeft, maar wel nieuwsgierig is naar wat onze bezorgmodule kan bieden. Inschrijven kan hier.