Geschreven door Manon

Centraliseren: werk en bezorg vanuit één centrale locatie

Centraliseren: werk en bezorg vanuit één centrale locatie

Steeds meer apotheekgroepen gaan centraal werken. We zien de trend dat er vanaf 1 locatie (apotheek of hub) pakketjes worden aangeschreven, uitgevuld en klaargemaakt voor de verschillende apotheken en vanaf de centrale locatie ook allemaal worden bezorgd. Op deze trend kan Recept Locatie binnenkort naadloos aansluiten omdat Recept Locatie data van verschillende apotheken centraal kan verwerken. 

Centraliseren

Steeds meer apotheken zijn gecentraliseerd of gaan centraliseren. Er zijn verschillende redenen waarom apotheken ervoor kiezen om te centraliseren:

  1. het proces efficiënter inrichten
  2. het minimaliseren van kosten en capaciteit
  3. meer ruimte in de lokale apotheek om farmaceutische zorg (consulten) en kwaliteit te bieden aan de patiënt.

Door de centralisatie worden verschillende taken en processen samengevoegd op 1 plek. Denk aan het aanschrijven en uitvullen van pakketjes (i.c.m. een uitvulsysteem), het beleveren van de verschillende lokale apotheken, het bezorgen vanuit de centrale locatie en ook zien we steeds vaker dat er een centrale telefonie is. Hierdoor wordt er efficiënter gewerkt en heeft de lokale apotheek meer tijd voor de patiënt.

Hoe draagt Recept Locatie bij aan het centraliseren van je processen?

Als we het simpel uitleggen had Recept Locatie in de ‘oude’ situatie 1 database per apotheek. In de nieuwe situatie brengen we deze database naar de cloud, waardoor de databases van verschillende apotheken 1 database worden samengebracht. Dit maakt het mogelijk om de data van de verschillende apotheken te verwerken en bewerken. En waarmee je het dus kan mogelijk maken om op een centrale locatie pakketjes voor de hele groep uit te vullen, klaar te maken voor de verschillende apotheken en vanuit die locatie voor de hele groep kan bezorgen. Hiermee laat je het logistieke proces van de apotheek zo vlekkeloos mogelijk verlopen. Het levert een hoop tijd, geld en blije patiënten op.

cloud

Starten met centraliseren via Recept Locatie?

Er zijn veel groepen die hebben aangegeven dat ze graag willen starten om centraal te werken. Als jouw apotheekgroep dit ook wil, laat het ons dan hier weten. Dan plaatsen we je op de lijst en laten we je weten wanneer jij kan gaan starten!

Meer interessante nieuwsartikelen