Wat is het meest belangrijk voor jouw apotheek? Als je het hier over hebt komt het vaak neer op twee belangrijke zaken: het leveren van goede zorg en het goed inrichten van je logistiek. En steeds weer kom je tot de conclusie dat het één niet zonder het ander kan. Wanneer je je logistiek goed hebt ingericht, heb je meer tijd om goede zorg te leveren.

Apotheek Partners heeft een aantal tools om de logistiek in de apotheek te verbeteren. Met als doel meer tijd voor zorg te creëren. In de markt zijn een aantal mooie producten om deze zorg te ondersteunen. Eén van deze tools is de Kijksluiter. En omdat logistiek en zorg ook hierbij niet zonder elkaar kunnen, hebben wij Recept Locatie en de Kijksluiter aan elkaar gekoppeld op een unieke manier! Dat is én efficiënt én verbetert de zorg voor de patiënt.

Voor dat ik ga uitleggen wat de koppeling precies inhoudt ga ik even een klein stapje terug. Wat houden de producten precies in?

Recept Locatie

Dit is een Track & Trace Systeem voor apotheken. Het maakt duidelijk waar een pakketje zich bevindt. Zowel in de apotheek, als daarbuiten (bezorging). Het is snel, eenvoudig en enorm efficiënt. Het systeem is namelijk geïntegreerd in het AIS. Waardoor je altijd maar 1 scherm hoeft te gebruiken. Ook kun je de patiënt informeren over wanneer recepten klaar liggen. Natuurlijk biedt het nog veel meer mogelijkheden, deze vind je hier.

Kijksluiter

Kijksluiter is een bibliotheek van ruim 1.200 videoanimaties, waarin de belangrijkste informatie uit de officiële bijsluiter van een geneesmiddel in begrijpelijke spreektaal wordt uitgelegd aan een gebruiker. Kijksluiter is inhoudelijk volledig gebaseerd op de bijsluiter, maar vervangt deze niet. Kijksluiter is ook beschikbaar in het Turks en het Engels, en binnenkort in het Arabisch! Alles over Kijksluiter vind je hier.

Unieke koppeling

Twee mooie producten, die ieder een eigen doel dienen. Maar elkaar versterken. Daarom hebben wij een koppeling gemaakt waarbij de Kijksluiter verstuurd kan worden naar de patiënt vanuit Recept Locatie, d.m.v. mail en SMS. Dat is dus ontzettend efficiënt en ook nog eens heel prettig voor de klant.

In samenspraak met apothekers hebben wij de koppeling zo gemaakt dat je bij het afleveren van je medicatie een link naar Kijksluiter naar de patiënt kan sturen. Wat maakt dit nou een unieke koppeling? In tegenstelling tot andere Track & Trace Systemen kan Recept Locatie de link naar Kijksluiter versturen ná afleveren, in plaats van tegelijk met het ophaalbericht. We hebben dit zodanig gemaakt dat het bericht over Kijksluiter wordt verstuurd wanneer het de meeste toegevoegde waarde heeft, om de kans dat de Kijksluiter gekeken wordt aanzienlijk te vergroten..

Pilot

Inmiddels hebben we de koppeling met Recept Locatie en Kijksluiter getest in een apotheek en de cijfers gaven duidelijk weer dat het gebruik van Kijksluiter in deze apotheek is verviervoudigd door de koppeling met Recept locatie.

Al met al een groot succes, waar we erg trots op zijn! Wil jij nou ook meer weten over de koppeling tussen Recept Locatie en Kijksluiter, neem dan contact met ons op:

Apotheek Partners: info@apotheekpartners.nl of 020 820 89 51
Kijksluiter: info@zorganimaties.nl of 085 782 73 00