Steeds meer apotheekgroepen gaan clusteren en centraal werken. We zien de trend dat er vanaf 1 locatie (apotheek of hub) pakketjes worden aangeschreven, uitgevuld en klaargemaakt voor de verschillende apotheken en vanaf de centrale locatie ook allemaal worden bezorgd. Op deze trend kan Recept Locatie binnenkort naadloos aansluiten omdat Recept Locatie data van verschillende apotheken centraal kan verwerken. 

Clusteren

Steeds meer apotheken zijn geclusterd of gaan clusteren. Er zijn verschillende redenen waarom apotheken ervoor kiezen om te clusteren en het werk te centraliseren:

 1. het proces efficiënter inrichten.
 2. het minimaliseren van kosten en capaciteit.
 3. meer ruimte in de lokale apotheek om farmaceutische zorg (consulten) en kwaliteit te bieden aan de patiënt.

Door het werk te centraliseren worden verschillende taken en processen samengevoegd op 1 plek. Denk aan het aanschrijven en uitvullen van pakketjes (i.c.m. een uitvulsysteem), het beleveren van de verschillende lokale apotheken, het bezorgen vanuit de centrale locatie en ook zien we steeds vaker dat er een centrale telefonie is. Hierdoor wordt er efficiënter gewerkt en heeft de lokale apotheek meer tijd voor de patiënt.

Clusteren met Recept Locatie

Hoe draagt Recept Locatie bij aan het centraliseren van je processen?

Als we het simpel uitleggen had Recept Locatie in de ‘oude’ situatie 1 database per apotheek. In de nieuwe situatie brengen we deze database naar de cloud, waardoor de databases van verschillende apotheken 1 database worden samengebracht. Dit maakt het mogelijk om de data van de verschillende apotheken te verwerken en bewerken. En waarmee je het dus kan mogelijk maken om op een centrale locatie pakketjes voor de hele groep uit te vullen, klaar te maken voor de verschillende apotheken en vanuit die locatie voor de hele groep kan bezorgen. Hiermee laat je het logistieke proces van de apotheek zo vlekkeloos mogelijk verlopen. Het levert een hoop tijd, geld en blije patiënten op.

Cluster Figuur

Starten met centraal werken via Recept Locatie?

Er zijn veel groepen die hebben aangegeven dat ze graag willen starten om centraal te werken. Als jouw apotheekgroep dit ook wil, laat het ons dan hier weten. Dan plaatsen we je op de lijst en laten we je weten wanneer jij kan gaan starten!

Published On: 19 april 2023 / By / Categories: Algemeen / Tags: , /

Lees hieronder onze laatste blogs.

 • Blog: CGM Track & Trace: perfecte patiëntcommunicatie

  19 maart, 2024

  CGM Track & Trace: perfecte patiëntcommunicatie

 • Groepsfoto CGM

  6 maart, 2024

  Krachtenbundeling met CompuGroup Medical Nederland: CGM Track & Trace

 • Saskia en Manon 10 jaar

  1 februari, 2024

  Apotheek Partners bestaat 10 jaar!