“Mijn Recept Locatie heeft onze apotheek getransformeerd door de werkdruk te verlichten en de patiëntbetrokkenheid te verbeteren. Het is een essentieel instrument voor elke apotheek die streeft naar efficiëntie en patiënttevredenheid.”

Frank Hofland

Apotheker bij Apotheek Vondelplein

Efficiëntieslag

Door minder telefoontjes

Minder werkdruk en meer plezier

Betrokken patiënt

Doordat ze controle hebben

Over de status en aflevering

Snelle start

Uitstekende ondersteuning

Waardoor het apotheekteam snel kon profiteren

Bekijk hieronder de video over hoe Apotheek Vondelplein de efficiëntie verhoogt met Mijn Recept Locatie.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid.
Ik Accepteer

De uitdaging

“Voor Apotheek Vondelplein was één van de grootste uitdagingen het terugdringen van het aantal telefoontjes met algemene vragen over de status van het recept, wat een aanzienlijke onderbreking veroorzaakte in het werkproces. Daarnaast werden we vaak gebeld met verzoeken tot het wijzigen van afleverwijze en ontvingen we klachten van patiënten die niet wisten welke medicijnen voor hen klaarstonden.”

De oplossing

“Met Mijn Recept Locatie heeft Apotheek Vondelplein een efficiënte oplossing gevonden voor onze uitdagingen. Door patiënten toegang te geven tot het portaal kunnen ze zelf zien welke medicijnen voor hen klaarstaan en zelf aangeven wanneer ze deze willen ontvangen. Dit heeft niet alleen het aantal telefoontjes verminderd, maar ook het aantal vragen over recepten, wat resulteert in een soepeler werkproces en meer tijd voor belangrijke zorgprocessen. Dit leidt ook tot een hogere patiënttevredenheid, mede omdat patiënten meer controle ervaren.”

Kopje koffie drinken, digitaal of in de apotheek?

Manon Likkel

Manon Likkel

Eigenaar Apotheek Partners