Afgelopen vrijdag vond er een boeiende online Ontwikkelkamer-sessie plaats met enthousiaste gebruikers van Recept Locatie. Het doel van deze sessie was om in gesprek te gaan met apothekers over de functionaliteit van de displayscanner van Recept Locatie, zodat we waardevolle feedback en suggesties konden verzamelen.

Aanleiding: refactoring

Zoals eerder vermeld in onze blog, zijn we bezig met de refactoring van Recept Locatie. We hebben aanzienlijke voortgang geboekt met de centralisatie, die bijna uit de testfase komt en binnenkort wordt opgeleverd. Nu richten we onze aandacht op de displayscanner van Recept Locatie. Onlangs hebben steeds meer apotheken problemen ondervonden met de stabiliteit van de displayscanner. Daarom geven we nu prioriteit aan dit aspect van de software.

Gebruikersfeedback blog

Heropbouw

De displayscanner wordt grondig herzien. Dit betekent dat de fysieke scanner hetzelfde blijft, maar de software opnieuw wordt geschreven. Dit biedt ons de mogelijkheid om het direct goed aan te pakken en de juiste functionaliteiten te integreren. Er waren al enkele ontwikkelverzoeken voor de displayscanner die we verder hebben uitgewerkt. Tijdens deze sessie konden gebruikers van Recept Locatie nieuwe verzoeken toevoegen en toelichten. Hieruit zijn vier hoofdonderwerpen naar voren gekomen:

 1. Gebruikersgemak
 2. Afhaalkast
 3. Bezorgmodule
 4. Bezorg-app

De hoogste prioriteit is de stabiliteit (performance) van de software. Het is essentieel dat de Recept Locatie-scanner te allen tijde kan worden gebruikt en direct de juiste instellingen weergeeft. De bestaande functionaliteiten blijven behouden, maar worden indien nodig geoptimaliseerd. Daarnaast zijn er wensen voor de uitbreiding van functionaliteiten. Het was opmerkelijk dat er enkele innovatieve ideeën naar voren kwamen, die we zeker kunnen implementeren!

Aan de slag!

Vandaag zijn we direct aan de slag gegaan met onze UX-designer (expert op het gebied van ontwerp en gebruikerservaring ) om de nieuwe software voor de scanner vorm te geven. Hierbij combineren we de gewenste functionaliteiten met een gebruiksvriendelijke gebruikersinterface (UI). Na de sessie met de UX-designer zal er een gedegen plan worden opgesteld, zodat onze ontwikkelaars gericht kunnen werken aan de ontwikkeling van de nieuwe software. Ze gaan hier deze zomer vol enthousiasme mee aan de slag. We hopen de nieuwe software eind september op te leveren.

Displayscanner mockup1
Displayscanner mockup2
Published On: 4 juli 2023 / By / Categories: Algemeen / Tags: , , /

Lees hieronder onze laatste blogs.

 • Blog: CGM Track & Trace: perfecte patiëntcommunicatie

  19 maart, 2024

  CGM Track & Trace: perfecte patiëntcommunicatie

 • Groepsfoto CGM

  6 maart, 2024

  Krachtenbundeling met CompuGroup Medical Nederland: CGM Track & Trace

 • Saskia en Manon 10 jaar

  1 februari, 2024

  Apotheek Partners bestaat 10 jaar!