“Recept Locatie heeft onze apotheekefficiëntie vergroot en waardevolle tijd bespaard. Met heldere berichtgeving en een naadloze integratie, biedt het systeem een betrouwbare oplossing die frustraties vermindert en onze processen optimaliseert.”

Griet Ryheul

Apotheker bij Apotheek Weijer

Volledige integratie

In het AIS

Waardoor we minder hoeven te klikken

Krachtige bezorgmodule

Met heldere berichtgeving

Waardoor patiënten minder bellen

Hoge betrouwbaarheid

Van het systeem

Waardoor het apotheekteam rust ervaart

De uitdaging

“Vóór het gebruik van Recept Locatie werden we geconfronteerd met verschillende uitdagingen. Ons vorige track & trace systeem was niet geïntegreerd met Pharmacom, waardoor we vaak moesten schakelen tussen systemen, wat veel tijd kostte. Bovendien was het een vereiste van de zorgverzekeraar om een KIJKsluiter mee te sturen, maar hier hadden wij geen koppeling mee, wat extra handelingen en tijd vergde.”

De oplossing

“Recept Locatie heeft deze uitdagingen aangepakt door volledige integratie in ons AIS en een naadloze koppeling met de KIJKsluiter te bieden, waardoor we veel tijd hebben bespaard.

Het heeft onze bedrijfsprocessen aanzienlijk verbeterd. Met name de bezorgmodule heeft ons veel tijd bespaard door heldere berichtgeving en meer inzicht in de status van de bezorging. Hierdoor hoeven patiënten minder vaak te bellen voor statusupdates, wat ons ook weer tijd bespaart. Daarnaast biedt de bezorgmodule meer inzicht in de status van het recept, waardoor er minder gezocht hoeft te worden door het apotheekteam, wat frustratie voorkomt.

Wat ik het meest waardeer aan Recept Locatie is de betrouwbaarheid, de handige koppeling met het Pharmacom Dashboard en de eenvoudige configuraties. De software voor de mobiele webscanner is ook geüpdatet, wat zeer gewaardeerd wordt en veel gebruikt wordt voor het inscannen van pakketjes en door bezorgers.

Ik kwam in aanraking met Recept Locatie door positieve verhalen van collega’s en aanbevelingen van andere apotheken. Gebaseerd op mijn zeer positieve ervaring zou ik Recept Locatie zeker aanbevelen aan andere apotheken. De chatfunctie van de servicedesk was in het begin even wennen, maar blijkt nu heel effectief te werken en biedt een heel prettig alternatief voor telefonisch contact.”

Kopje koffie drinken, digitaal of in de apotheek?

Manon Likkel

Manon Likkel

Eigenaar Apotheek Partners