“We merken dat patiënten veel minder snel de apotheek inlopen of bellen met vragen over hun recept. Ook wordt de medicatie veel sneller opgehaald dankzij de effectieve berichtgeving. Hierdoor is onze efficiency toegenomen.

Carlo Schneider

Apotheker bij Apotheek Zevenend

Snelle doorlooptijd

Sneller recepten opgehaald

Dankzij volledige en effectieve communicatie.

Minder telefoontjes

In de apotheek

Dankzij volledige en effectieve communicatie.

Nooit meer zoeken

Naar recepten en pakketjes

Dankzij de gedetailleerde track & trace.

De uitdaging

“Onze apotheek stond voor een uitdagende situatie met een toenemende stroom aan patiënten, wat resulteerde in logistieke knelpunten. Hoewel we ons alfabetische systeem zo veel mogelijk hadden geoptimaliseerd, realiseerden wij ons dat er noodzaak was voor verbetering. Gelukkig kwam Manon Likkel met het voor mij al bekende track & trace-product Recept Locatie op ons pad.”

De oplossing

“Na het zien van de effectiviteit bij een collega-apotheek waren we overtuigd van de potentie van Recept Locatie. En terecht! Sinds de implementatie ervan is onze efficiëntie aanzienlijk toegenomen. Patiënten komen minder vaak “ongepland” naar de apotheek, wat niet alleen de doorstroming bevordert, maar ook het aantal telefoontjes drastisch heeft verminderd. Het ophalen van medicatie is versneld en gestroomlijnd. Patiënten bellen niet meer om te controleren of hun medicijnen klaarliggen, en het zoeken naar de juiste medicatie behoort tot het verleden.

In een markt waarin veranderingen en uitdagingen aan de orde van de dag zijn, is Recept Locatie onderscheidend vanwege zijn geavanceerde functionaliteiten, mogelijkheden in berichtgeving en koppelingen. Wat begon met 500 locaties, is nu teruggebracht tot een maximum van 300, omdat het aantal recepten significant sneller worden opgehaald.

Recept Locatie heeft niet alleen onze operationele processen gestroomlijnd, maar heeft ook bijgedragen aan een opgeruimde uitstraling van onze apotheek, kortere wachttijden voor patiënten en een snellere doorlooptijd. Gezien de werkdruk soms hoog kan zijn, was het aanvankelijk een uitdaging om recepten altijd correct af te melden. Echter, dankzij het gebruik van Recept Locatie worden we nu gedwongen om dit nooit meer te vergeten, wat heeft geleid tot een aanzienlijke vermindering van foutieve of ontbrekende berichtgevingen.

Dankzij Recept Locatie hebben we niet alleen onze apotheek geoptimaliseerd, maar hebben we ook de kwaliteit van onze dienstverlening aan onze patiënten aanzienlijk verbeterd. Een absolute aanrader voor elke apotheek die streeft naar efficiëntie, nauwkeurigheid en tevreden patiënten.”

Kopje koffie drinken, digitaal of in de apotheek?

Manon Likkel

Manon Likkel

Eigenaar Apotheek Partners