“Met Recept Locatie kunnen we met één druk op de knop oude recepten uit het systeem halen en opruimen, wat ons veel tijd bespaart en het hele proces aanzienlijk versnelt.”

Nikita van der Pas

Farmaceutisch Manager bij Vesting Apotheek

Snel opruimen

Van oude recepten

Dankzij de functionaliteit ‘Afhaalkast opruimen’.

Betere vindbaarheid

Van alle recepten

Dankzij de gedetailleerde track & trace.

Flexibiliteit

Van het systeem

Voor volledige controle.

De uitdaging

“Voorheen werkten we al met een track-en-trace systeem dat op zichzelf goed functioneerde, maar we misten toch enkele essentiële extra mogelijkheden, zoals een efficiëntere afhandeling van de afhaalkast. Gelukkig bood Recept Locatie precies wat we zochten. Met slechts één druk op de knop kunnen we nu eenvoudig oude recepten uit het systeem halen en opruimen, wat het hele proces aanzienlijk versnelt en vereenvoudigt. Het hele systeem verloopt nu uitermate soepel, inclusief de ophaalcodes, en zoekgeraakte pakketjes behoren tot een zeldzaamheid.”

De oplossing

“Een van de meest waardevolle aspecten van Recept Locatie is de transparantie die het biedt. Vanaf elke werkplek kunnen we precies zien welke stappen een recept heeft doorlopen, van het aanschrijven tot aan de aflevering in de apotheek of bij de bezorging. Dit minimaliseert het zoekwerk naar recepten en maakt het hele proces laagdrempelig en begrijpelijk voor al onze medewerkers.

Wat Recept Locatie echt onderscheidt, is de gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheid tot aanpassing. Het systeem is voor iedereen duidelijk en gemakkelijk te begrijpen, en we kunnen het eenvoudig uitbreiden en aanpassen aan onze specifieke behoeften. Het feit dat we zelf veel kunnen configureren, zoals locaties en berichtgevingen, is een enorme plus. Bij andere systemen zou dit soort aanpassingen alleen mogelijk zijn via de ontwikkelaar, maar met Recept Locatie hebben we volledige controle over ons systeem.

Toen we te maken kregen met acute leveringsproblemen, konden we dankzij de nieuw aangemaakte locaties en berichtgevingen in Recept Locatie snel en effectief alle patiënten informeren. Het systeem biedt veel ondersteuning, met uitgebreide handleidingen op de website en een toegankelijke kennisbank die we regelmatig raadplegen.

Onze ervaring met het team van Apotheek Partners is ook uiterst positief. Onze relatiemanager houdt regelmatig contact en biedt een overzichtelijke agenda met to-do’s, waardoor we altijd goed geïnformeerd en ondersteund zijn. En als we ergens tegenaan lopen, staat de servicedesk altijd paraat om ons te helpen, wat ons een geruststellend gevoel geeft.

Kortom, Recept Locatie heeft onze operationele processen geoptimaliseerd en ons aanzienlijk veel tijd bespaard. Ik kan het ten zeerste aanbevelen aan andere apotheken die streven naar efficiëntie, gebruiksgemak en uitstekende service.”

Kopje koffie drinken, digitaal of in de apotheek?

Manon Likkel

Manon Likkel

Eigenaar Apotheek Partners