Vanuit een gezamenlijke visie en gedeelde ontwikkelstrategie gaan wij samen met CompuGroup Medical Nederland de efficiency voor apotheken vergroten. Deze strategische samenwerking start met het realiseren van ‘CGM Track & Trace’ in het AIS CGM APOTHEEK, door onze track & trace-oplossing Recept Locatie te integreren. Vervolgens gaan we vanuit een gezamenlijke aanpak de logistieke receptgang en patiëntcommunicatie naar het hoogste niveau tillen!

John Emmerik, de algemeen directeur van CompuGroup Medical Nederland, is uitermate trots op het nieuwe partnership: “Met deze krachtenbundeling van twee gevestigde partijen in de markt willen wij apotheken compleet gaan ontzorgen vanuit één omgeving”, klinkt het enthousiast. “Bij CGM hanteren wij dan ook het one-stop-shop-principe. Wij nemen een unieke marktpositie in als full-service leverancier van software, hardware, hosting en training, met één helpdesk voor alle vragen van klanten. Met de integratie van Recept Locatie, het meest geavanceerde en stabiele track & trace-systeem voor de apotheek, versterken wij ons aanbod aanzienlijk. De oplossing van Apotheek Partners heeft zijn meerwaarde al ruim tien jaar lang bewezen!”

Meer rust en overzicht in de apotheek

“De volledige integratie van onze systemen zal bovendien direct tijdswinst opleveren voor apotheken”, kijkt Emmerik vervolgens enthousiast vooruit. “Dankzij de samenwerking met Apotheek Partners kunnen we nu niet alleen de receptverwerking, maar ook de complete receptgang bij apotheken optimaliseren. Het volledige proces van voorschrijven tot afleveren, inclusief de patiëntcommunicatie eromheen, wordt dus nóg verder verbeterd. En dat gaat veel meer rust en overzicht brengen in de apotheek. Daarnaast zien wij nieuwe kansen voor het slimmer centraliseren van werkprocessen voor apotheekclusters. Ik kijk dan ook uit naar de vele mogelijkheden die gaan ontstaan door onze samenwerking met deze innovatie-gedreven partner.”

Slimmere patiëntcommunicatie verlaagt werkdruk op apotheekteam

Ook onze eigen directeur-eigenaar Manon Likkel toont zich meer dan tevreden met het strategische partnerschap. “De samenwerking tussen CompuGroup Medical Nederland en Apotheek Partners is er één tussen de meest flexibele systemen binnen apothekenland. Beide systemen zijn ‘Open by Design’. De veilige informatie-uitwisseling tussen systemen is voor beide partijen dus een tweede natuur. Samen beschikken we over een breed pakket aan koppelingen met groothandels, robotsystemen, uitvulsystemen, (fiets)koeriersdiensten, KTO/PREM, medicatierollen, volgnummersystemen en afhaalkluisjes. Dit vergemakkelijkt in eerste instantie de dagelijkse werkzaamheden in de apotheek en maakt een diepe integratie tussen onze systemen meer dan logisch.”

Manon ziet daarnaast nieuwe mogelijkheden tot stand komen voor een verbeterde patiëntcommunicatie. “Er ontstaat een duidelijke 1+1=3-situatie voor apotheken. Door de gezamenlijke roadmap kunnen we de patiëntcommunicatie in de gehele receptgang optimaliseren. Informatie uit het AIS over bijvoorbeeld naleveringen en wijzigingen kunnen nu gemakkelijk gecommuniceerd worden via het interactieve patiëntportaal Mijn Recept Locatie, of de hiermee gekoppelde patiëntportalen. Dit verlaagt het aantal vragen aan de telefoon en balie significant.”

De juiste informatie op het juiste moment

Zowel John als Manon benadrukken het gezamenlijke streven om receptinformatie zoveel mogelijk toegankelijk te maken, zodat iedereen op het juiste moment de benodigde zorg en ondersteuning kan ontvangen. Emmerik: “Deze doelstelling ligt geheel in lijn met de gedachte van CGM-oprichter Frank Gotthardt: ‘Nobody should suffer or die because at some point medical information was missing.’ De noodzaak van dit mission statement is voor mij en voor iedereen bij CGM kristalhelder: de juiste informatie op het juiste moment voor de juiste patiënt.” Likkel: “Mede daarom ambiëren wij een holistische integratie van onze systemen, waarbij alle onderdelen van Recept Locatie en CGM APOTHEEK met elkaar in verbinding staan.”

Partnerschap met apotheken versterken

John en Manon zijn al net zo eenduidig als het gaat over de vele mogelijkheden die voortkomen uit hun samenwerking. “Wij zien in de markt veel behoefte aan het centraliseren van werkprocessen”, zegt John. “Daarom willen wij apotheken helpen kosten te besparen, continuïteit te waarborgen en het personeelstekort te managen. Daarnaast kunnen we apotheekclusters nog beter ondersteunen met het verder optimaliseren van de ketenprocessen. Denk bijvoorbeeld aan centraal aanschrijven, uitvullen, bezorgen en telefonie. Wij gaan allebei uit van ‘open standaarden’, zodat de gegevensuitwisseling zo soepel mogelijk verloopt. Apotheek Partners en CGM willen echt een partnerschap aangaan met alle klanten. Wij zien echt veel kansen voor hen.”

“Naast apotheekclusters zien wij ook ruimte voor het verder ontzorgen van een aantal klantgroepen”, vertelt Manon. “Zo bieden wij mogelijkheden voor instellingsapotheken en apotheekhoudende huisartsen die uniek zijn in de markt. Voor hen is de communicatie met een kwetsbare dan wel vergrijsde patiëntpopulatie én hun omgeving ‘key’ voor de zorgverlening. En daar kunnen wij bij helpen. Maatwerk, partnerschap en co-creatie zijn daarin de belangrijke ingrediënten.”

Benieuwd naar de mogelijkheden van deze samenwerking voor jouw apotheek?

Wij staan gezamenlijk met CGM op het KNMP Voorjaarscongres van 12 maart. Je kunt ons vinden op stand 38 (Apotheek Partners) en 45 (CGM). We staan bij de ingang, tegenover elkaar en vertellen je graag meer! Kun je niet wachten? Snappen we helemaal! Je kunt altijd contact opnemen met Manon op manon@apotheekpartners.nl of 06-30583040.

Wat gaan we wanneer ontwikkelen voor deze integratie?

In onderstaande illustratie zie je wanneer we welke waarde gaan toevoegen aan jouw apotheek.

Published On: 6 maart 2024 / By / Categories: Recept Locatie / Tags: , /

Lees hieronder onze laatste blogs.

 • Blog: CGM Track & Trace: perfecte patiëntcommunicatie

  19 maart, 2024

  CGM Track & Trace: perfecte patiëntcommunicatie

 • Groepsfoto CGM

  6 maart, 2024

  Krachtenbundeling met CompuGroup Medical Nederland: CGM Track & Trace

 • Saskia en Manon 10 jaar

  1 februari, 2024

  Apotheek Partners bestaat 10 jaar!