Het farmaciebeleid van Zilveren Kruis is erop gericht om apothekers te stimuleren en te belonen voor hun voortdurende inspanningen om de zorgkwaliteit voor hun patiënten te verhogen. Dit kwaliteitsbeleid bestaat uit twee niveaus en drie aanvullende kwaliteitsmodules die apotheken kunnen behalen om zich te onderscheiden.

Niveaus van het kwaliteitsbeleid

Kwaliteitsniveau 1: De apotheek voldoet aan de geldende wet- en regelgeving voor de beroepsgroep.

Kwaliteitsniveau 2: De apotheek voldoet aan alle criteria van niveau 1 en daarnaast aan alle onderdelen van het Kwaliteitsprofiel van de KNMP.

Kwaliteitsmodules met opslag

Zilveren Kruis heeft drie kwaliteitsmodules gedefinieerd waarvoor een opslag op het basistarief wordt gegeven. Deze modules kunnen los van elkaar behaald worden en bieden een extra beloning voor apotheken die aan de criteria voldoen. Dit zijn de modules:

 1. PREM Farmacie
 2. Digitale medicatiebegeleiding
 3. Serviceaspecten

PREM en de 24-uurs uitgifte automaat

In deze blog willen we vooral de PREM en de 24-uurs uitgifte automaat belichten. Beide modules kunnen jouw apotheek niet alleen helpen om een hogere kwaliteitsstatus te bereiken, maar kun je ook automatiseren met onze digitale oplossingen en hierdoor efficiënter werken.

PREM

De PREM (Patiënt Reported Experience Measure) Farmacie is een belangrijke module van het kwaliteitsbeleid waarin klanttevredenheid centraal staat. Om voor deze module in aanmerking te komen, moet jouw apotheek een gekwalificeerd onderzoeksbureau inschakelen dat minimaal 75 ingevulde vragenlijsten verzamelt van verzekerden. Dit onderzoek richt zich op zowel eerste als herhaaluitgiftes van medicatie.

Wat deze module echt interessant maakt, is de mogelijkheid om het proces te automatiseren. Onze software kan koppelen met de systemen die nodig zijn voor het uitvoeren van de PREM, zoals Qualiview en Feeddex. Dit betekent dat je geen tijd meer hoeft te besteden aan de administratieve rompslomp die bij dit onderzoek komt kijken. Alles wordt automatisch verzameld en verwerkt, zodat jij je kunt richten op de zorg voor je patiënten.

24-uurs uitgifte automaat

Een ander belangrijk aspect van het kwaliteitsbeleid is de module Serviceaspecten, waarbinnen de 24-uurs uitgifte automaat (afhaalkluis) een cruciale rol speelt. Met deze module geef je patiënten de flexibiliteit om hun medicatie op elk gewenst moment op te halen. Dit is niet alleen handig voor de patiënt, maar vermindert ook de druk op de apotheek tijdens piekuren.

Onze software biedt een naadloze integratie met de 24-uurs uitgifte automaten, zoals bijvoorbeeld Servilocker, Pharmaself24, DeBuren, Curesafe, Pharmabox24 en Robowall. Dit zorgt ervoor dat je nooit meer dubbele handelingen hoeft uit te voeren, de volledige recepthistorie zichtbaar is in Recept Locatie en dat de patiënt geniet van zeer uitgebreide en gedetailleerde berichtgeving. Dit bespaart tijd en verhoogt de efficiëntie van jouw apotheek.

Waarom kiezen voor onze software?

Door te kiezen voor ons track & trace-systeem Recept Locatie, maak je jouw apotheek klaar voor de toekomst. Automatisering en digitale oplossingen zijn de sleutel tot het verhogen van de kwaliteit van zorg terwijl je tegelijkertijd efficiënter kunt werken. De integratie met zowel de PREM als de 24-uurs uitgifte automaat zorgt ervoor dat je aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoet en je patiënten de beste service biedt.

Door te investeren in deze technologieën, ontvang je niet alleen een opslag op het basistarief, maar door deze te koppelen met Recept Locatie bespaar je ook nog eens aanzienlijk veel tijd. Het automatiseert namelijk veel van de processen waardoor je meer tijd overhoudt voor andere belangrijke taken in de apotheek.

Kortom, door deze koppelingen en automatiseringen kun je de efficiëntie van jouw apotheek verbeteren, voldoen aan de eisen van Zilveren Kruis en tegelijkertijd de werkdruk verlagen. Wil je meer weten over hoe onze software jouw apotheek kan ondersteunen? Neem dan contact met ons op en ontdek de mogelijkheden!

Published On: 18 mei 2024 / By / Categories: Algemeen / Tags: , , /

Kopje koffie drinken, digitaal of in de apotheek?

Manon Likkel

Manon Likkel

Eigenaar Apotheek Partners

Lees hieronder onze laatste blogs.

 • Bezorging met de Clustermodule

  20 juni, 2024

  Efficiënter samenwerken met de Clustermodule: de toekomst voor apotheken

 • VGZ PREM Automatiseren met Recept Locatie

  19 juni, 2024

  VGZ apotheekprofielen 2025: hoe het werkt en wat je kunt automatiseren

 • 24-uur uitgifte automaat uit het kwaliteitsbeleid van Zilveren Kruis

  18 mei, 2024

  Kwaliteitsbeleid Zilveren Kruis: hoe het werkt en wat je kunt automatiseren