De behoefte van iedere patiënt die de apotheek binnenstapt is anders. Wanneer een patiënt zijn chronische medicatie komt ophalen, hoeft hij waarschijnlijk geen uitleg en wil hij snel de apotheek weer uit. Bij een Eerste Uitgifte is dit precies andersom en wil de patiënt meestal juist de goede informatie en volle aandacht van de assistente die hem begeleidt.

Met Recept & Nummer realiseer je de perfecte totaalbeleving voor de patiënt in jouw apotheek. Dit is het volgnummersysteem voor jouw apotheek. Recept & Nummer is volledig geïntegreerd in Recept Locatie en hiermee kun je optimaal de wachtrijen reguleren middels een mooie, moderne zuil. Het belangrijkste is dat jij altijd jouw patiënt de snelheid biedt en aandacht geeft die hij nodig heeft. 

Hoe werkt Recept & Nummer?

Met Recept & Nummer kan je dus wachtrijen onderscheiden. Dit zijn tevens de verschillende receptstromen.  

 • De snelbalie, voor herhaalreceptuur 
 • De normale rij, voor patiënten die geen herhaalreceptuur heeft, dus vaak eerste uitgiftes 
 • De zorgbalie, voor patiënten die je graag wat extra aandacht wil geven, bijvoorbeeld in de spreekruimte 

De sortering van de wachtrij gebeurt op het moment dat je een pakketje die klaar is in de kast gaat scannen. Aan de kastlocatie hangt een bericht. Zo kan je bijvoorbeeld zeggen dat kast A t/m F de snelbaliekast is. Hier hang je dan binnen Recept Locatie een bericht aan, waarin een snelbaliecode is verwerkt. Dan kan je andere kasten, bijvoorbeeld G t/m J, een bericht hangen zonder afhaalcode. Als laatste kan je 1 kast maken waarin je pakketjes plaatst voor patiënten die extra aandacht nodig hebben. In dat bericht wordt dan de zorgbaliecode verstuurd.  

De code kan de patiënt intoetsen op het moment dat hij in de apotheek komt. Dan zie je aan de balie gelijk wie er binnen is gekomen en waar zijn pakketje ligt. Deze kan je dan direct pakken en afleveren! Dit werkt handig en supersnel. Met het resultaat: een superblije patiënt.

Wat zijn de voordelen van Recept & Nummer?

 1. Efficiëntie: Het helpt om het afhaalproces van medicijnen en andere producten efficiënter te maken. Patiënten worden op volgorde geholpen en er ontstaat minder verwarring en oponthoud. Dit kan leiden tot kortere wachttijden en een betere patiëntervaring. 
 2. Klanttevredenheid: Het kan de apotheek laten zien dat ze zich inzet voor de tevredenheid van haar klanten. Het systeem biedt structuur en duidelijkheid, wat bijdraagt aan een gevoel van zorg en professionaliteit. 
 3. Organisatie: Het helpt bij het organiseren van het afhaalproces en het voorkomen van chaos en verwarring in de apotheek. Dit kan bijdragen aan een efficiëntere workflow en een hogere productiviteit. 
 4. Veiligheid: Het draagt bij aan de veiligheid van patiënten doordat het helpt bij het controleren van de juiste medicatie en dosering. Bovendien kan het systeem helpen bij het verminderen van fouten die kunnen ontstaan door verwarring en stress bij het afhalen van medicijnen. 
 5. Data-analyse: Het verzamelt gegevens over het afhaalproces en het gedrag van patiënten. Door deze gegevens te analyseren, kan de apotheek inzicht krijgen in de prestaties van het afhaalproces en waar mogelijk verbeteringen aanbrengen. 

Starten met Recept & Nummer?

Onlangs zijn wij een nieuwe samenwerking aangegaan met Zorgscherm. Zij bouwen de zuil en installeren deze in de apotheek. Deze maand hebben we de pilot succesvol afgerond en dit willen we graag vieren! Daarom bieden wij deze nieuwe zuil aan voor het scherpe bedrag van €1995. Dit aanbod geldt tot 1 juli 2023.

Op het moment dat je kiest voor Recept & Nummer neemt jouw relatiemanager contact met je op voor de implementatie om jou hier stap voor stap doorheen te leiden. Het duurt ongeveer 4 weken voor je kan starten! 

Wil jij dit ook? Of een vrijblijvend gesprek? Stuur ons dan een mailtje naar manon@apotheekpartners.nl of start een chat rechts onderin dit scherm.

Published On: 21 april 2023 / By / Categories: Algemeen / Tags: , , /

Lees hieronder onze laatste blogs.

 • Blog: CGM Track & Trace: perfecte patiëntcommunicatie

  19 maart, 2024

  CGM Track & Trace: perfecte patiëntcommunicatie

 • Groepsfoto CGM

  6 maart, 2024

  Krachtenbundeling met CompuGroup Medical Nederland: CGM Track & Trace

 • Saskia en Manon 10 jaar

  1 februari, 2024

  Apotheek Partners bestaat 10 jaar!