Herken je dat? Dat er nieuwe gadgets, producten of systemen op de markt gebracht worden en je denkt: ‘Nou, dat heb ik écht niet nodig!’. Denk bijvoorbeeld aan Netflix, je smartphone, je bankieren app of je hardloop app. En nu… Kan je (bijna) niet meer zonder!

Recept Locatie = can’t and won’t live without

‘Nee, waarom heb ik dat nodig?’ ‘ Nee, hoor, wij hebben het hier zo goed geregeld in de apotheek.’ ‘Onze klanten zitten niet te wachten op berichtjes.’ Dat was dikwijls het antwoord in 2014 toen we met Recept Locatie begonnen. Wij geloofden echter heilig in dit systeem en we hielden vol. De markt moest nog maar eens zien ‘of die drie meiden het wel vol zouden houden’.

En zie ons nu, bijna 7 jaar verder en heel af en toe komen we nog een apotheek tegen die géén Track & Trace Systeem heeft in zijn apotheek. Wat toen luxe leek, is inmiddels de normaalste zaak van de wereld. Een Track & Trace Systeem is niet meer weg te denken uit de apotheek. Op het moment dat klanten geen bericht ontvangen zijn ze verontwaardigd en wanneer er een storing is staat onze telefoon roodgloeiend. Nu krijgen we te horen ‘ik heb liever dat mijn AIS storing heeft dan dat Recept Locatie eruit ligt.’ Wat een ommekeer!

Recept Locatie and beyond

Wij zijn trots op dit behaalde resultaat en bijten ons er nog steeds met liefde in vast. Dus we gaan verder. Beyond Track & Trace en we zijn ervan overtuigd dat wij de juiste partij zijn om dit te bereiken. En we horen graag weer hetzelfde:

 • ‘Nee hoor, dat willen mijn patiënten niet.’
 • ‘Nee hoor, dat sluit niet aan op onze werkwijze’.
 • ‘Nee hoor, wij hebben het al zo goed voor elkaar’.

Recept Locatie = geen track & trace

Wáttt, geen Track & Trace? Ja, in de basis is het een Track & Trace Systeem. Je kan het receptnummer altijd vinden als je het hebt geregistreerd. Maar inmiddels zijn we zo uit onze voegen gebarsten dat we eerder een communicatie systeem zijn geworden. Wat dacht je van: Apotheek Communicatie Systeem? Overal vindbaar en communiceerbaar. Zowel in de apotheek als daarbuiten. Door ons systeem heb je meer tijd voor zorg en creëren we ruimte voor zorg.

En wat dacht je van de berichten met Kijksluiter die standaard naar Eerste Uitgiftes worden verstuurd, het KTO en de PREM die automatisch wordt verstuurd, de specifieke berichten  voor bestellingen, nazendingen, uitdeelposten, bezorgingen en kluizen. In de nabije toekomst kan je voor diverse fill-systemen aparte berichten versturen, de timeline van een recept delen met jouw klant (net zoals bedrijven als PostNL en Coolblue dat doen), chatten, vragen stellen aan je apotheek en beyond. Wat jij wilt en nóg belangrijker, wat men wilt, jouw klant.

Ons doel

Ons doel is om software te bouwen die simpel is, simpel voor jou en jouw klanten. Wij willen jou blij maken. Héél blij! Wij willen persoonlijk betrokken blijven door naar jou en de markt te luisteren. We willen nog meer luisteren wat jij als apotheker nodig hebt, door interactieve klantensessies. En er komt nog zoveel meer…. Hou ons in de gaten!

Published On: 8 december 2020 / By / Categories: Algemeen / Tags: , , /

Lees hieronder onze laatste blogs.

 • Blog: CGM Track & Trace: perfecte patiëntcommunicatie

  19 maart, 2024

  CGM Track & Trace: perfecte patiëntcommunicatie

 • Groepsfoto CGM

  6 maart, 2024

  Krachtenbundeling met CompuGroup Medical Nederland: CGM Track & Trace

 • Saskia en Manon 10 jaar

  1 februari, 2024

  Apotheek Partners bestaat 10 jaar!