De koppelingen tussen het AIS en Recept Locatie worden al jaren ontwikkeld en doorontwikkeld in samenspraak met apothekers. Dit geldt ook voor de koppeling met CGM APOTHEEK. Ons IT-team bouwt de software op basis van jouw behoeften als apotheker. In die lijn zijn wij ontzettend trots op de spiksplinternieuwe koppeling tussen Recept Locatie & CGM APOTHEEK van CompuGroup Medical. Recept Locatie is de eerste en voorlopig nog het enige track & trace-systeem dat gebruik maakt van deze koppeling. De nieuwe koppeling biedt meer inzicht, voorkomt fouten, zorgt voor meer gemak en faciliteert de perfecte communicatie met de patiënten.

Het allerbelangrijkste: door de nieuwe koppeling hebben we inzicht op receptregelniveau. Doordat we weten wat er in een pakketje zit, kunnen we hem op de juiste plaats leggen én direct de juiste informatie meesturen. Deze ontwikkeling was al langer een wens vanuit apothekers en deze wordt hiermee dus vervuld. De apotheek houdt met de nieuwe koppeling meer tijd over voor farmaceutische zorg.

Wat is nieuw?

Receptinformatie
Het is een enorme meerwaarde dat Recept Locatie nu op receptregelniveau kan lezen welke geneesmiddel(en) er in een recept/pakketje zitten. Dit biedt deze unieke voordelen:

 • Informeren van de patiënt
  Je kunt de patiënt heel goed informeren over de status van het pakketje. Via een unieke timeline krijgt de patiënt inzicht in de status. Achter een beveiligde inlog kunnen ze zelfs op geneesmiddelniveau zien wat de status is. Bijvoorbeeld dat de Paracetamol klaar staat en de Diclofenac in nazending. Uiteindelijk zal dit zorgen voor beduidend minder telefoontjes in de apotheek! (Lees ook: optimalisatie van de receptstromen!)
 • Koelkastindicatie
  Doordat wij precies kunnen zien welk geneesmiddel er wordt gescand, weten we ook wanneer het om een koelkastmiddel gaat. Wanneer een koelkastpakketje dan toch per ongeluk op de afhaalplank wordt gezet, krijg je direct een melding. Ontzettend fijn, want het gaat toch vaak om kostbare geneesmiddelen.
 • Direct correcte KIJKsluiter meesturen
  Nog een voordeel van de nieuwe koppeling is dat wij direct de juiste Kijksluiter mee kunnen sturen naar de patiënt bij het afleveren van de geneesmiddelen. Je kunt zelf aanvinken voor welke geneesmiddelen je de KIJKsluiter mee wilt sturen. Vooraf kun je instellen dat je bijvoorbeeld standaard het meestuurvinkje bij de Eerste Uitgifte aan hebt staan.

Optimalisatie van communicatiestromen

Recept Locatie is van origine een track & trace-systeem. Echter noemen we onszelf steeds meer een communicatieplatform, dat zorgt voor de perfecte communicatie met jouw patiënten. Om dit te realiseren is het een must om de verschillende receptstromen te kunnen scheiden en daaraan het juiste bericht te hangen. De stromen kunnen we onderscheiden met de nieuwe track & trace-koppeling van CGM APOTHEEK:

 • ‘Normale recepten’
  Deze recepten komen binnen, worden direct in de apotheek verwerkt en je wilt direct een bericht sturen.
 • Herhaalmedicatie en Central Fill
  Ook is het bekend of het om herhaalmedicatie of Central Fill medicatie gaat. Hierop kun je je berichtgeving aanpassen.
 • Medicatierollen
  Bij de medicatierollen wil je de patiënt op een later moment informeren. Of misschien wil je deze patiënten helemaal niet informeren omdat je vaste afspraken hebt en de geneesmiddelen toch altijd door de brievenbus bezorgt. Aan jou de keuze! Aan ons om jou de mogelijkheid te bieden die jij voor jouw apotheek wilt.
 • Eerste Uitgifte
  Ook weten we wanneer een recept een Eerste Uitgifte is. Daarbij kan je een apart bericht sturen wanneer het gaat om een Eerste Uitgifte, mogelijk met de daarbij behorende informatie. Daarbij kunnen we ook onderscheid maken in de verschillende wachtrijen bij jouw volgnummersysteem.

Bezorginformatie

Het proces houdt natuurlijk niet op wanneer een pakketje de apotheek verlaat. Ook voor de bezorgmodule heeft de nieuwe track & trace-koppeling meerwaarde. Bezorgpakketjes worden bij een bezorgindicatie al aangemeld in de bezorgmodule van Recept Locatie bij aanschrijven. Maar we zien nu ook:

 • Opmerking bezorgen
  Als er in CGM APOTHEEK een opmerking bij bezorgen is toegevoegd, wordt deze overgenomen in de bezorgapplicatie van Recept Locatie. Hierbij kun je denken aan een opmerking als ‘mag bij de buren bezorgd worden’.
 • Opmerking bezorglijst
  Ditzelfde geldt voor een opmerking in de bezorglijst. Hierbij kun je denken aan een opmerking als ‘3x aanbellen’.

Waarin wij ons onderscheiden. Recept Locatie…

 • heeft als enige track & trace-systeem een unieke track & trace-koppeling met CGM APOTHEEK.
 • is volledig geïntegreerd in CGM APOTHEEK, vanuit de medicatiehistorie kan je de pop-up van Recept Locatie openen.
 • biedt 30 koppelingen met de meest gebruikte apotheeksystemen zoals kluizen, volgnummersystemen, medicatierollen, KIJKsluiter en PREM.
 • is online op elk device beschikbaar.
 • geeft waarschuwingssignalen voor o.a. koelkast- en bezorgrecepten.
 • toont op receptregelniveau track & trace informatie.
 • biedt een moderne track & trace timeline voor jouw patiënt.
 • biedt een volledige bezorgmodule met realtime status van het pakketje.
 • heeft een nieuwe, uitgebreide module voor het beleveren van instellingsapotheken.
 • biedt uitgebreide managementinformatie.
 • biedt nog veel meer!

Kortom: laat onze software werken voor jouw apotheek en houd meer tijd over voor farmaceutische zorg! Neem nu contact met ons op en start met Recept Locatie.

Published On: 1 juni 2021 / By / Categories: Algemeen / Tags: , , /

Lees hieronder onze laatste blogs.

 • Blog: CGM Track & Trace: perfecte patiëntcommunicatie

  19 maart, 2024

  CGM Track & Trace: perfecte patiëntcommunicatie

 • Groepsfoto CGM

  6 maart, 2024

  Krachtenbundeling met CompuGroup Medical Nederland: CGM Track & Trace

 • Saskia en Manon 10 jaar

  1 februari, 2024

  Apotheek Partners bestaat 10 jaar!