Goed nieuws! De koppeling tussen Recept Locatie en RoboWall is gerealiseerd waardoor het apotheekteam efficiënter gaat werken. Je hoeft namelijk nog maar één keer een pakketje in te scannen, alle track & trace-informatie zie je terug in de Recept Locatie pop-up en de ophaalcode wordt automatisch meegestuurd via onze geavanceerde berichtgeving. Zo houd je meer tijd over en bied je de patiënt een betere service!

Communicatieplatform voor apotheeklogistiek

Recept Locatie heeft een duidelijke missiede rol vertolken van hét communicatieplatform in de apotheek waarin alle (logistieke) informatie van een pakketje samenkomt. Alle belangrijke stappen van aanschrijven tot afleveren worden geregistreerd en wanneer gewenst automatisch gecommuniceerd met de patiënt. Omdat meerdere apotheeksystemen invloed hebben op de logistiek van een pakketje, voelt het als onze verantwoordelijkheid om al deze informatie samen te brengen in Recept Locatie. Om dit zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, is koppelen met deze systemen een logische stap en essentieel elementDit geldt ook voor de afhaalkluizen en met trots voegen we RoboWall toe als koppelingspartner. 

RoboWall

RoboWall is een 24/7 afhaalcentrum voor recepten, waardoor apotheken de mogelijkheid hebben om ingevulde recepten aan hun patiënten te verstrekken om ze op elk gewenst moment en op hun gemak op te halen. RoboWall kan binnen of buiten worden geïnstalleerd en is ideaal om menselijke interactie te vermijden/beperken. Patiënten vinden het gemak van ophalen op elk gewenst moment zeer voordelig, en de tijd van het apotheekpersoneel wordt vrijgemaakt voor andere activiteiten.

Hoe werkt de koppeling?

RoboWall haalt de informatie op uit Recept Locatie waardoor het pakketje met één scan geplaatst kan worden in RoboWall. Door het ophalen van de informatie uit Recept Locatie is er dus een soepele uitwisseling van informatie i.c.m. met elk AIS! 

Je kunt het pakketje dus direct inscannen in RoboWall, zonder deze eerst aan te melden in een apart softwareprogramma. Vanaf dat moment delen Recept Locatie en RoboWall data met elkaar uit. Je ziet dus in Recept Locatie – in de pop-up vanuit je AIS – dat een pakketje in RoboWall is geplaatst en op welk moment. Ook zie je dat er een bericht is verstuurd en wat de ophaalcode voor de patiënt is. Dus als de patiënt toch aan de balie staat, kan je de ophaalcode meegeven en kan de patiënt deze alsnog uit de RoboWall halen. 

Je kunt de patiënt via berichtgeving vanuit Recept Locatie informeren dat zijn pakketje in RoboWall ligt, met de juiste ophaalcode. Dit kan via e-mail en/of sms, inclusief een afwijkend herinneringsbericht.  

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacybeleid.
Ik Accepteer

Starten met de koppeling?

Heb jij RoboWall en Recept Locatie en wil jij dolgraag de koppeling activeren? Laat het ons weten door rechts onderin een chat te starten of direct te mailen naar manon@apotheekpartners.nl, dan nemen we contact met je op. Wel een RoboWall, maar nog geen Recept Locatie? Dan gaan we graag met jou in gesprek om te sparren over de optimale inzet van systemen in jouw apotheek.

Afhaalkluizen

Afhaalkluizen zijn een populaire oplossing voor apotheken om patiënten een veilige en gemakkelijke manier te bieden om hun medicijnen op te halen op een tijdstip dat voor hen het beste uitkomt. Met afhaalkluizen hoeven patiënten niet in de rij te staan of te wachten op de apotheek om hun medicijnen op te halen. In plaats daarvan kunnen ze hun medicijnen ophalen op een tijdstip dat voor hen het meest geschikt is, zoals ’s avonds of in het weekend. 

Published On: 17 april 2023 / By / Categories: Algemeen / Tags: , , /

Lees hieronder onze laatste blogs.

 • Blog: CGM Track & Trace: perfecte patiëntcommunicatie

  19 maart, 2024

  CGM Track & Trace: perfecte patiëntcommunicatie

 • Groepsfoto CGM

  6 maart, 2024

  Krachtenbundeling met CompuGroup Medical Nederland: CGM Track & Trace

 • Saskia en Manon 10 jaar

  1 februari, 2024

  Apotheek Partners bestaat 10 jaar!