Fantastisch nieuws! Recept Locatie koppelt vanaf nu met Veloyd, het unieke bezorg- en verzendplatform wat fungeert als fundament voor 90% van de fietskoeriers. Hierdoor werkt de apotheek efficiënter, wordt de kans op fouten gereduceerd en wordt de patiënt beter en sneller geholpen. 

Veloyd

Veloyd is een softwareplatform voor slimme stadslogistiek. Oftewel: het platform waar 90% van alle fietskoeriers in Nederland gebruik van maken voor het plannen van koeriers en optimaliseren van routes. Alle data van toeleveranciers -denk hierbij ook aan webshops zoals Bol.com, Shopify en Afosto- komen samen in Veloyd waarna zij de vervoersstromen in goede banen kunnen leiden.

Apotheken en fietskoeriers

Steeds meer apotheken maken gebruik van (lokale) fietskoeriers. In het straatbeeld zie je steeds meer fietskoeriers verschijnen. Dit met de simpele reden dat een fiets sneller op locatie is binnen de bebouwde kom. En het is natuurlijk veel duurzamer dan rijden met de verbrandingsmotor. Toch gaan (gingen!) de pakketjes van de apotheek nog in een aparte stroom mee met de fietskoerier. Niet zo efficiënt  en de kans op fouten wordt hierdoor groter. Daarom hebben wij dé oplossing, namelijk een koppeling tussen Recept Locatie en Veloyd. En Veloyd levert software aan 90% van alle fietskoeriers in Nederland.

Veloyd & Recept Locatie

Vanaf nu worden de pakketjes van de apotheek voor de fietskoerier aangemeld met 1 scan in Recept Locatie. Dit hoef je dus niet langer handmatig te doen in de software van de koerier. Dit scheelt ontzettend veel tijd! De koerier weet dus precies welke pakketjes er klaarstaan en haalt deze op in de apotheek. Vervolgens kan de fietskoerier de pakketjes gaan bezorgen. In de eigen software geeft de fietskoerier aan wat er precies gedaan is met een pakketje (onderweg, bezorgd, bij de buren, brievenbus en/of weer teruggeleverd aan de apotheek).  Fijn is dat je ook de informatie van de fietskoerier terug kan vinden in een overzicht in Recept Locatie. En dit is pas de eerste versie; binnenkort komt ook al deze informatie terug in de Recept Locatie pop-up vanuit jouw AIS.

Wil jij ook starten?

De fietskoeriers die aangesloten zijn bij Veloyd, zijn geïnformeerd over deze koppeling. Dus vraag gerust bij jouw fietskoerier na of zij ook werken met Veloyd. Willen jullie beiden starten? Laat het ons dan weten, dan zorgen we dat de koppeling geactiveerd gaat worden!

Lees vooral onze andere blog over trends en 5 tips voor de optimale bezorging.

Published On: 7 juni 2023 / By / Categories: Algemeen / Tags: , /

Lees hieronder onze laatste blogs.

 • Blog: CGM Track & Trace: perfecte patiëntcommunicatie

  19 maart, 2024

  CGM Track & Trace: perfecte patiëntcommunicatie

 • Groepsfoto CGM

  6 maart, 2024

  Krachtenbundeling met CompuGroup Medical Nederland: CGM Track & Trace

 • Saskia en Manon 10 jaar

  1 februari, 2024

  Apotheek Partners bestaat 10 jaar!