Sinds het ontstaan van Recept Locatie in 2014 werken we samen met PharmaPartners. De samenwerking is door de jaren steeds sterker geworden. Wij geloven heel erg in doen waar je goed in bent en daarin de samenwerking opzoeken. Pharmacom is het AIS en Recept Locatie zorgt voor de communicatie, zowel intern (logistiek) als extern naar de klant van de apotheek. Deze samenwerking heeft zijn vruchten afgeworpen en we vertellen we je graag hoe!

Track & Trace met geïntegreerde oproepfunctie

Om in 2014 een fantastisch Track & Trace Systeem neer te zetten was een volledige integratie met het AIS een absolute must. Hiervoor hebben wij destijds de samenwerking opgezocht met Pharmacom. Zo hebben wij het voor elkaar gekregen dat je met ‘Ctrl+K’ op je Pharmacomscherm de pop-up van Recept Locatie direct ziet. Je wordt dus niet naar een andere pagina geleid, maar blijft in hetzelfde scherm. Het AIS is immers het bronsysteem in de apotheek. Dit is waarin Apotheek Partners vanaf dag 1 in gelooft en daar zijn we nooit meer vanaf gestapt.

Samenwerken

De samenwerking is dus altijd vanuit een ‘samen’ gegaan en niet vanuit ‘wij tegen hen’. Dat is fijn en natuurlijk is dit super handig. Hierdoor is er altijd een open en eerlijke communicatie geweest. Zo weten wij vanaf dag 1 dat Pharmacom een eigen T&T heeft gebouwd, op verzoek van groep apotheken. PharmaPartners wil graag samen met Apotheek Partners blijven investeren in een fantastische samenwerking, waarbij ze zelf aangeven nog jaren weg te zijn van alle mogelijkheden van de producten van Apotheek Partners.

Wij zijn er trots op dat wij samen met PharmaPartners steeds blijven bouwen aan verbetering en samen luisteren naar onze klanten.

Wat hebben we samen gedaan?

Samen hebben we er voor gezorgd dat de ‘CTRL + K’ een begrip is geworden en gebruikt kan worden door elke Track & Trace leverancier. Daarnaast zorgen we er continu voor dat de koppeling stabiel is en blijft, zo hebben we ook diverse functionaliteiten gescheiden waardoor de drukte over meerdere vlakken verdeeld wordt. Door de jaren heen is het verkeer over de koppeling enorm toegenomen. (Tja, dat krijg je als er eerst 4 apotheken gebruik maken van Recept Locatie en nu >400!)

Wat zit er nog in het vat?

Wat er nu is, is al fantastisch. Maar alles wat er nog meer gaat gebeuren, dat is beyond!

 1. Locatie zichtbaar!
  Wij roepen al jaren dat we nog makkelijker, sneller en efficiënter willen voor de gebruiker. Dus dat de locatie waar het geneesmiddel in de apotheek ligt, te zien is in Pharmacom. Voor de echte Pharmacom-kenners was dat al zichtbaar, maar op een hele onlogische plek en deze extra ‘traffic’ van Recept Locatie naar Pharmacom toe zorgde weer voor extra druk op de koppeling, met als gevolg een verminderde stabiliteit van de koppeling. Dit gaan we anders doen! Hierbij gaat het patiëntendashboard ons helpen. Want in dit dashboard komt een ruimte waarin we de locatie(s) kunnen tonen van een recept en andere recepten van dezelfde persoon. Hoe handig?!
 2. Afmelden vanuit Pharmacom
  Binnen het patiëntendashboard kan je op een knop ‘uitgifte’ klikken waardoor het recept wordt afgerond maar ook de locaties vrij worden gemaakt. Pharmacom stuurt daarvoor een bericht naar Recept Locatie waarbij Recept Locatie de locaties weer vrijgeeft.
  De Ctrl +K functie blijft natuurlijk wel behouden, want soms wil je alle extra’s die Recept Locatie biedt. Denk hierbij aan het inzien van de logistieke historie of het versturen van een Kijksluiter.
 3. Uitbreiding van de Track & Trace koppeling
  Na vele verzoeken van Recept Locatie gebruikers om onderscheid te kunnen maken in verschillende receptstromen, hebben we Pharmacom gevraagd om een uitbreiding van de koppeling. In de koppeling worden volgend jaar extra velden toegevoegd, speciaal voor Recept Locatie gebruikers, zodat we o.a. medicatierollen en Centralfill kunnen onderscheiden van ‘gewone’ recepten.
 4. Vanuit Recept & Nummer naar Pharmacom
  Ja, je leest het goed! Het was een idee van een apotheker om vanuit Recept & Nummer meteen een koppeling te maken naar Pharmacom. Dit gaan we realiseren. Je leest er meer over in dit artikel.

Er zitten dus genoeg ontwikkelingen aan te komen! Onze missie is om de beste te zijn en te blijven. Want wij willen onze gebruikers altijd de slimste IT oplossingen leveren, om de beste apotheek te kunnen zijn voor jouw klanten.

Meer tijd voor zorg

Vanaf dag 1 hebben we de visie om meer tijd voor zorg te creëren. Dit is ook niet voor niets onze slogan!  Alle IT oplossingen die we ontwikkelen moeten praktisch en simpel toepasbaar zijn, zodat je meer tijd overhoudt om te doen waar je goed in bent: fantastische farmaceutische zorg verlenen.

Published On: 15 december 2020 / By / Categories: Algemeen / Tags: , , /

Lees hieronder onze laatste blogs.

 • Blog: CGM Track & Trace: perfecte patiëntcommunicatie

  19 maart, 2024

  CGM Track & Trace: perfecte patiëntcommunicatie

 • Groepsfoto CGM

  6 maart, 2024

  Krachtenbundeling met CompuGroup Medical Nederland: CGM Track & Trace

 • Saskia en Manon 10 jaar

  1 februari, 2024

  Apotheek Partners bestaat 10 jaar!