Steeds vaker hebben apotheken meerdere kluizen of ze gaan er één of meerdere delen. Soms 2 naast elkaar, soms staan er lockers op verschillende plekken, zoals uitdeelposten. De kluis zorgt voor een lagere werkdruk, besparing van kosten, kortere wachttijd en een betere service. Maar hoe weet de patiënt in welke locker zijn pakketje ligt? Met Recept Locatie kun je de patiënt hierover juist informeren, ook bij de servilocker!

Uitbreiding koppeling met servilocker

Al jaren hebben wij een hele goede samenwerking met servilocker (Autopharma). De basis staat goed. Je kunt vanuit Recept Locatie zien welke pakketjes er in de servilocker staan. Ook kan je precies zien wanneer een pakketje er ingelegd is, welke ophaalcode de patiënt heeft gekregen en wanneer een pakketje uit de locker is gehaald. In 2019 schreven we hier al een blog over.

Als een apotheek of een groep apotheken gebruik maakt van meerdere servilockers, is het mogelijk om in het bericht vanuit Recept Locatie aan te geven om welke locker het gaat. Zo kan de patiënt direct in het afhaalbericht zien in welke locker zijn pakketje ligt.

Hoe werkt de koppeling?

 • Je werkt met beide systemen zoals je dat gewend bent;
 • Wanneer je een pakketje in de servilocker plaatst, ontvangt Recept Locatie deze data;
 • Je kan dan in de Recept Locatie pop-up, die je vanuit je AIS opent, zien dat het pakketje in de servilocker staat;
 • Je ziet wanneer het pakketje geplaatst, met welke code de patiënt het pakketje uit de servilocker kan halen en evt. of het pakketje opgehaald is en wanneer;
 • En…het is ook mogelijk om de berichten voor de servilocker via Recept Locatie te laten versturen, waardoor je veel meer opties hebt met betrekking tot berichtgeving.
 • Alles in één overzicht!

Super handig! Je werkt gewoon vanuit je AIS en ziet precies wat er allemaal gebeurd is. Dus stel: er komt een patiënt binnen in je apotheek. En je ziet dat zijn pakketje in de servilocker ligt. Dan kan je uitleggen hoe de servilocker werkt en je kan hem zelfs de code meegeven waarmee hij het pakketje uit de kluis kan halen. Hierdoor hoef je niet aan de achterzijde uit te laden of mee te lopen. Dit bespaart een hele boel tijd én ook frustraties!

Centraal informatieknooppunt

Recept Locatie is het track & trace systeem voor de apotheek. De software is gespecialiseerd in het samenbrengen van alle data in de apotheek en daarmee het apotheekteam en de patiënt voorzien van de juiste informatie op het juiste moment. Onze software onderscheidt zich doordat we gekoppeld zijn met alle andere systemen in de apotheek. Deze koppelingen worden ook steeds geüpdatet en verbeterd, zo ook de servilocker.

Published On: 13 februari 2023 / By / Categories: Algemeen / Tags: , , /

Lees hieronder onze laatste blogs.

 • Blog: CGM Track & Trace: perfecte patiëntcommunicatie

  19 maart, 2024

  CGM Track & Trace: perfecte patiëntcommunicatie

 • Groepsfoto CGM

  6 maart, 2024

  Krachtenbundeling met CompuGroup Medical Nederland: CGM Track & Trace

 • Saskia en Manon 10 jaar

  1 februari, 2024

  Apotheek Partners bestaat 10 jaar!