Onlangs hebben we een nieuwe functionaliteit gelanceerd binnen Recept Locatie: de Nazendingmodule. Met deze functionaliteit brengen we oplossingen voor een aantal belangrijke uitdagingen in het proces van de apotheek. De Nazendingmodule brengt inzicht in alle nazendingen, reduceert de kans op fouten en bespaart tijd. We nemen je hier graag in mee!

Inzicht in de nazendingen

Afgelopen jaren zijn de medicatietekorten drastisch toegenomen. Nazendingen zijn de actualiteit van de dag. Om de recepten een juiste plek in de apotheek te geven en de patiënt te voorzien van de juiste berichtgeving, werken gebruikers van Recept Locatie al jaar en dag met de zogenaamde bestellocatie en deelleverlocatie. Echter was het in Recept Locatie niet bekend wélk geneesmiddel dan in bestelling stond. Zeker met deelleveringen was dit soms best onhandig: je wist niet welk geneesmiddel er klaar stond en welke nog in nazending was. Met de nieuwe Nazendmodule geven we hier inzicht in.

Het werkt als volgt. Op het moment dat je een pakketje scant op de deelleverlocatie, herkent Recept Locatie dit en verschijnt een pop-up. In deze pop-up vraagt Recept Locatie welk geneesmiddel gereed is en welk geneesmiddel nog niet. Je klikt het geneesmiddel aan dat gereed is. Als je een pakketje op de bestellocatie legt, weet Recept Locatie dat deze volledig in bestelling is.

In het overzicht met nazendingen kun je op patiëntniveau zien welke geneesmiddelen er voor de patiënt klaar staan en welke niet. Je ziet ook precies hoe lang de patiënt al wacht op zijn geneesmiddelen.

Nazendingmodule

Verminderen van fouten

We gaan even terug. We streven altijd naar een optimale koppeling met elk AIS. Daarom hebben we sinds begin vorig jaar een koppeling met realtime synchronisatie. Als leek noem ik het ook wel eens een heen-en-weer-koppeling. Dit houdt in dat wanneer je een pakketje afmeldt in Recept Locatie, deze ook in het AIS wordt afgemeld, en visa versa. Super handig, want hiermee voorkom je dat pakketjes dubbel moeten worden afgemeld. Echter kwam hiermee een ‘nieuw’ probleem. Namelijk dat wanneer je een deellevering afmeldt in Recept Locatie of het AIS, onbedoeld het volledige recept wordt afgemeld, terwijl een gedeelte van het recept nog helemaal niet is afgeleverd.

Met de Nazendingmodule laat je Recept Locatie weten dat het een deellevering betreft. Op het moment dat een gedeelte wordt afgeleverd, meldt Recept Locatie niet aan het AIS dat het pakketje is afgeleverd. Het zorgt dus direct voor vermindering van fouten!

Tijdsbesparing

Het fijne is ook dat wanneer je een gedeelte van een pakketje nu afmeldt, je deze niet meer hoeft te verplaatsen. Eerder ging een pakketje van de deelleverlocatie naar de bestellocatie. Dit betekende een extra scan, een verplaatsing en een handeling op het Recept Locatie scherm of scanner. Dit hoeft niet meer, dus levert gelijk tijd op voor de apotheek. Kostbare tijd die je voor jouw patiënten meer dan goed kan gebruiken.

Deze nieuwe Nazendingmodule is onderdeel van de Recept Locatie licentie en kan dus kosteloos in gebruik worden genomen. Wil jij starten met deze module? Dat kan! De module is voor iedereen beschikbaar. Stuur ons een live chat rechtsonder op deze pagina of een WhatsApp. Wij doen de rest!

Wil jij jouw patiënten inzicht geven in wélk geneesmiddel precies in nazending staat zodat ze niet meer hoeven te bellen naar de apotheek? Hiervoor hebben wij de oplossing met Mijn Recept Locatie, het portaal voor de patiënt.

Wil je daarbij ook zelf gaan bezorgen in samenwerking met bijvoorbeeld een fietskoerier? Bekijk dan onze trends + 5 tips voor optimale bezorging.

Published On: 30 maart 2023 / By / Categories: Algemeen / Tags: , , /

Lees hieronder onze laatste blogs.

 • Blog: CGM Track & Trace: perfecte patiëntcommunicatie

  19 maart, 2024

  CGM Track & Trace: perfecte patiëntcommunicatie

 • Groepsfoto CGM

  6 maart, 2024

  Krachtenbundeling met CompuGroup Medical Nederland: CGM Track & Trace

 • Saskia en Manon 10 jaar

  1 februari, 2024

  Apotheek Partners bestaat 10 jaar!