Waar we ooit begonnen met een track & trace systeem voor in de apotheek, is Recept Locatie meer en meer een communicatieplatform geworden. Zowel voor de communicatie met de patiënt, als intern in de apotheek. Daarmee is de positie van het track & trace-systeem in de apotheek steeds belangrijker. Het is dan ook essentieel om een stabiel systeem te hebben.

Track & trace is ooit ontstaan uit de behoefte aan het niet meer hoeven te zoeken naar pakketjes in de apotheek. Recept Locatie heeft antwoord gegeven op deze exponentiële groei in behoefte en inmiddels is dit de norm geworden. Ook de communicatie met patiënten is een doodnormale zaak in de apotheek en Recept Locatie wil juist op dat gebied verder, beter én sneller!

Communicatie met de patiënt

Het is zo ontzettend belangrijk: de juiste communicatie met de patiënt vanuit de apotheek. Zowel apotheek als patiënt zien dit inmiddels als normaal. Niemand kijkt er meer van op als je een sms of e-mail van de apotheek in je inbox krijgt. Sterker nog: mensen vinden het vervelend als ze géén bericht ontvangen. Het is dus inmiddels een standaard behoefte geworden van de patiënt.

Maar wij gaan een stapje verder. Al jaren sturen wij berichten naar patiënten, maar we willen niet alleen zenden, we willen de interactie aangaan met de patiënt. We willen weten hoe en wanneer de patiënt een pakketje wil ontvangen: in de apotheek, uit de kluis of juist bezorgd. We willen het de patiënt gemakkelijk maken. We willen hen van de juiste informatie voorzien, maar ook direct kunnen laten betalen. We willen de juiste service bieden en hen op de juiste manier begeleiden.

Daarom willen wij ervoor zorgen dat de apotheek de centrale rol kan blijven pakken, in plaats van de opkomende internetfarmacie. Hierdoor is en blijft de apotheek altijd dichtbij en bereikbaar voor patiënten om zo de kennisgedreven, betrouwbare specialist te zijn voor persoonlijke zorg.

Communicatie in de apotheek

Door de focus op de patiënt, mag de apotheek natuurlijk niet het ondergeschoven kindje worden. Track & trace is het centrale middelpunt in de apotheek. Alle systemen in de apotheek zijn hiermee gekoppeld. Vanuit alle systemen wordt data verzameld, op de juiste plek getoond én daarbij wordt dus de juiste informatie verstuurd. Terug naar de bron én naar de patiënt.

Deze centrale plek is zo belangrijk! Daarom is het meer dan ooit belangrijk dat je track & trace stabiel, snel en flexibel is. Ofwel: het moet lokaal werken zonder internetstoringen en is onafhankelijk waardoor het kan én wil koppelen met alle aanwezig apotheeksystemen. Een track & trace systeem gebruik je altijd en continu, het systeem moet je continu van de juiste informatie voorzien!

Apotheek Partners wil dé partner zijn voor apotheken die alles rondom farmaceutische en bredere zorg automatiseert, digitaliseert en verbindt. We willen niet de leverancier zijn, maar de partner! Daarom denken we samen na over de perfecte software in de apotheek en richten we ons gezamenlijk op de toekomst.

Published On: 10 maart 2022 / By / Categories: Algemeen / Tags: , , /

Lees hieronder onze laatste blogs.

 • Blog: CGM Track & Trace: perfecte patiëntcommunicatie

  19 maart, 2024

  CGM Track & Trace: perfecte patiëntcommunicatie

 • Groepsfoto CGM

  6 maart, 2024

  Krachtenbundeling met CompuGroup Medical Nederland: CGM Track & Trace

 • Saskia en Manon 10 jaar

  1 februari, 2024

  Apotheek Partners bestaat 10 jaar!