Vanaf deze maand is de unieke track & trace-knop voor Recept Locatie overal in CGM beschikbaar. Daar zijn we heel erg trots op en blij mee, want dit levert veel tijd op voor de gebruikers van Recept Locatie!

De track & trace-knop in de oude situatie

Toen we de koppeling tussen Recept Locatie en CGM gerealiseerd hadden, kon je Recept Locatie oproepen door ‘receptscan tonen’ of door het receptkopnummer te selecteren en vervolgens op Ctrl+R te drukken. Na veel verzoeken en intensief contact hadden we het vorig jaar eindelijk voor elkaar: een sneltoets in CGM naar Recept Locatie. Echter was de ontsteltenis groot dat deze knop enkel en alleen bij de recepthistorie zichtbaar was, ver rechts onder in het hoekje. Oftewel: niet heel handzaam. Dus moesten apotheken alsnog het receptknopnummer selecteren en op Ctrl+R drukken.

Recept Locatie pop-up sneller en gemakkelijker te bereiken

Vanaf nu kun je op meerdere plekken de track & trace-knop voor Recept Locatie openen.

Via de afgifteregistratie

Wanneer je een patiënt aan de balie krijgt, kun je deze oproepen via de afleverregistratie. Deze bereik je via ‘receptuur/kassa’. Daar zoek je de patiënt op, zoals je dat altijd doet. Je ziet dan ook direct in de regel wat de Recept Locatie-status is (zie ook hieronder in de screenshot in de meest rechter tab van de tabel). Hier kan ook bijvoorbeeld staan: T&T A001 of Afgehaald: 28-03-2023. Voor de hele pop-up van Recept Locatie klik je links onder Track and Trace op Apoth.Partners info.

track & trace-knop via afgifteregistratie

Via de Receptverwerking

Ook via de receptverwerking kun je Recept Locatie oproepen, links onderin bij Track and Trace op op [Partners info]Daarnaast kun je deze knop toevoegen aan je favorieten.

Hoe voeg je [Apoth.Partners info] toe aan je favorieten?

Dit doe je door te gaan naar ‘stamgegevens’ en vervolgens naar ‘apotheek’ en ‘apotheek voorkeuren’. Hier heb je een standaard-tree, maar je kan ook een eigen tree ontwikkelen. Dat zie je ook in onderstaand screenshot in de linker balk. Hieraan kun je dus [Apoth.Partners info] toevoegen. Vervolgens kun je een eigen indeling maken, want alle knoppen kun je verslepen, van links naar rechts en van boven naar beneden, en visa versa.

Een handige tip die we je direct mee kunnen geven is om de ——– lijntjes toe te voegen. Daarmee kun je je knoppen organiseren en wordt het direct veel overzichtelijker! Deze optie staat ook tussen de opties voor het maken van je tree.

apoth.partners info toevoegen aan favorieten

Via de recepthistorie

En als laatste kun je, nog steeds, via de recepthistorie via de knop [Apoth.Partners info] Recept Locatie raadplegen.

track & trace-knop via recepthistorie

Naar de toekomst

Wij zijn heel blij met deze ontwikkeling, maar zoals altijd kan een koppeling altijd beter, sneller en makkelijker. Stapje voor stapje komen we dichterbij de ideale situatie en ook dan zullen er nog steeds wensen komen. Wat alleen maar leuk is! Want wij worden blij als jij in de apotheek zo efficiënt mogelijk kan werken. Daarvoor zorgen wij elke dag Recept Locatie nog een beetje mooier en beter wordt. Dus heb jij wensen? Dan horen wij ze heel graag!

Published On: 31 maart 2023 / By / Categories: Algemeen / Tags: , , /

Lees hieronder onze laatste blogs.

 • Blog: CGM Track & Trace: perfecte patiëntcommunicatie

  19 maart, 2024

  CGM Track & Trace: perfecte patiëntcommunicatie

 • Groepsfoto CGM

  6 maart, 2024

  Krachtenbundeling met CompuGroup Medical Nederland: CGM Track & Trace

 • Saskia en Manon 10 jaar

  1 februari, 2024

  Apotheek Partners bestaat 10 jaar!