Met trots presenteert Apotheek Partners haar nieuwe softwarepartner Hoppinger als nieuwe ontwikkelaar die vanaf oktober 2021 gaat ondersteunen bij het onderhoud en de doorontwikkeling van Recept Locatie, Recept & Nummer en Mijn Recept Locatie. Met deze nieuwe samenwerking wordt stabiliteit, kwaliteit en veiligheid van de software naar een nog hoger niveau gebracht. Daarnaast gaan ze aan de slag met de ontwikkeling van nieuwe features waarmee de apotheek volledig toekomstbestendig is en blijft.

Nieuwe softwarepartner

Afgelopen zomer heeft Apotheek Partners afscheid moeten nemen van hun oude softwarepartners. Echter hebben ze niet stilgezeten en zijn direct actief op zoek gegaan naar een nieuwe softwarepartner. Na een intensief traject, waarbij meerdere partijen zijn gesproken, mag vandaag dan eindelijk het hoge woord eruit: Hoppinger gaat ondersteunen bij het onderhoud en de doorontwikkeling van Recept Locatie, Recept & Nummer en EazyMed en is afgelopen maandag van start gegaan. Sinds 2001 is Hoppinger uitgegroeid van een klein internetbureau tot een volwaardige partner in digitale transformatie met bijna 100 medewerkers en tal van mooie klanten. Hun indrukwekkende trackrecord en ervaring met de ontwikkeling van zorggerelateerde applicaties maakt hen de ideale softwarepartner.

Strategie

Saskia ter Buurkes de Vries, oprichter en eigenaar van Apotheek Partners: ‘We hebben samen met Hoppinger gekozen voor de strategie om Recept Locatie te verbouwen i.p.v. te herbouwen en dat brengt grote voordelen met zich mee. Zo kunnen we snelheid maken met het doorontwikkelen van nieuwe features en tegelijkertijd werken aan stabiliteit, kwaliteit en veiligheid in de basis. Samen met onze nieuwe softwarepartner keren we terug naar de basis, terug naar de kern van ons DNA: de innovatieve, snelle en betrouwbare organisatie die apotheken helpt met het digitaliseren en automatiseren van werkprocessen. Maar we zijn er ook als klankbord en helpen onze klanten graag bij ontdekken van hun latente behoeften.’ Manon Likkel, tevens oprichter en eigenaar, vult aan: ‘Perspectief bieden aan onze klanten is cruciaal en daarom presenteren wij hen in december de ontwikkelroadmap voor de aankomende jaren. Wij hebben er alle vertrouwen in en kijken ernaar uit onze klanten weer te verrassen met onze software. Ons team is gemotiveerder dan ooit en we kijken dan ook vol verlangen uit naar de tijd die voor ons ligt.’

Softwarepartner

Roadmap

Naast de stabiliteit, kwaliteit en veiligheid hebben de volgende 4 features topprioriteit:

 • De Pharmacom Patiënt Dashboard module optimaliseren en afronden, zodat er nog maar in één systeem gewerkt hoeft te worden;

 • De nieuwe CGM koppeling activeren, zodat er gelezen en geschreven kan worden op receptregelniveau;

 • Mijn Recept Locatie wordt weer geactiveerd, waardoor de patiënt meer regie en gemak gaat ervaren;

 • De Bezorgmodule moderniseren en helemaal van deze tijd maken.

De nieuwe softwarepartner zal eerst de huidige software moeten doorgronden en dat vergt tijd. Daarna ontvangen de Recept Locatie gebruikende apotheken in december een volgende update met daarin de ontwikkelroadmap voor de aankomende jaren. Hierop staan onder andere de resterende modules van Recept Locatie die gefaseerd verbouwd worden. Hiermee worden ook direct alle eventuele bugs opgelost. Uiteindelijk werkt de apotheek, zonder er veel van te merken, met een volledig verbouwde Recept Locatie die volledig toekomstbestendig is.

Published On: 5 oktober 2021 / By / Categories: Algemeen / Tags: , , /

Lees hieronder onze laatste blogs.

 • Blog: CGM Track & Trace: perfecte patiëntcommunicatie

  19 maart, 2024

  CGM Track & Trace: perfecte patiëntcommunicatie

 • Groepsfoto CGM

  6 maart, 2024

  Krachtenbundeling met CompuGroup Medical Nederland: CGM Track & Trace

 • Saskia en Manon 10 jaar

  1 februari, 2024

  Apotheek Partners bestaat 10 jaar!