Afgelopen donderdag en vrijdag was het zover: de eerste sessies van de Ontwikkelkamer, de gebruikersgroep voor Recept Locatie. De Ontwikkelkamer is de nieuwe plek waar gebruikers van Recept Locatie bij elkaar komen en de door hen ingediende ontwikkelverzoeken tegen het licht worden gehouden. De Ontwikkelkamer zoomt in op de knelpunten die ten grondslag liggen van de ontwikkelverzoeken: welk probleem lost het ontwikkelverzoek op? Daarbij wordt ook bediscussieerd wat de gewenste volgordelijkheid moet worden van deze ontwikkelverzoeken. Dit alles met als doel om de software volledig aan de wensen van de gebruikers te laten voldoen. Vorige week hebben er 4 sessies plaatsgevonden: 2 met Pharmacom gebruikers en 2 met CGM gebruikers. Ik was hierbij aanwezig en middels onderstaande blog neem ik je graag mee in deze eerste sessies.

Luisteren naar onze gebruikers

Waarom we deze sessies houden? De gebruikers van onze software zijn apotheekteams. Op de werkvloer in de apotheek krijgen zij dagelijks met allerlei uitdagingen te maken. Veel van deze uitdagingen zijn op te lossen, of te vereenvoudigen, met een doortonwikkeling van onze slimme software. Om deze zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de processen en (latente) behoeften in de apotheek, willen wij de kern van de wensen en pijnpunten haarfijn in beeld krijgen.

De sessies vonden plaats op twee dagen. Beide dagen hebben we de deelnemers in 2 groepen verdeeld: 1 groep met Pharmacom-gebruikers en 1 groep met CGM-gebruikers. Na de aftrap namen 2 UX Researchers (gebruikersonderzoekers) van onze softwarepartner het woord. We hebben bewust gekozen om deze sessies door een ‘leek’ te laten begeleiden, zodat we niet in onze eigen tunnel blijven hangen.

Vooraf hadden alle deelnemers ontwikkelverzoeken aan ons doorgegeven. Deze hebben we gebundeld in 3 groepen: nieuwe features, verbetering van huidige software en signalering. Bij elke groep hadden we een kwartier om in te zoomen. Iedereen kon aangeven welke verzoeken het allerbelangrijkste zijn voor hen. En zo waren er telkens 3 punten die we volledig hebben uitgelicht.

Het is leuk om de rode draad in de verschillende sessies te zien terugkomen. Het was bijzonder inspirerend en nuttig! Er kwamen waardevolle gesprekken en discussies op gang. De input is ons helder, wij kunnen er mee aan de slag. We weten nu wat de meest nijpende problemen zijn in de Apotheek, hoe we deze kunnen oplossen en hoe deze geprioriteerd moeten worden. Op basis van de bevindingen gaan we aan de slag met het formuleren van de ontwikkelroadmap.

Van de Ontwikkelkamer naar de Ontwikkelroadmap

We gaan dus een ontwikkelroadmap formuleren en deze gaan we eind november/begin december aan de gebruikers van onze software presenteren. Deze roadmap gaan we maken aan de hand van het zogenaamde Three Horizons Model van McKinsey. Hierin onderscheiden we de verschillende stappen op de horizon met ‘now’, ‘next’ en ‘later’. We kunnen dus heel eenvoudig inzicht geven in welke stappen er op korte en lange termijn genomen gaan worden. De gebruikers van onze software ontvangen een uitnodiging om online bij de presentatie van de roadmap aanwezig te zijn!

Schitteren als nooit tevoren

Wij kunnen niet wachten om Recept Locatie weer te laten schitteren, zoals jullie altijd van ons gewend waren! Met jullie input en onze expertise blijven we de beste in de branche en zullen we onze stinkende best doen om al jullie grootste pijnpunten in het dagelijkse werk op te lossen. We zijn voornemens om periodiek de Ontwikkelkamer te heropenen om nieuwe input te verzamelen. We houden jullie dan ook graag op de hoogte van deze vervolgsessies. Ben je geïnteresseerd in onze Ontwikkelkamer, scroll dan iets naar beneden op deze pagina en meld je aan of stuur mij een persoonlijk berichtje en kletsen we even bij. We kijken uit naar jouw input!

Ontwikkelkamer - 3 horizones model
Published On: 1 november 2021 / By / Categories: Algemeen / Tags: , , /

Lees hieronder onze laatste blogs.

 • Blog: CGM Track & Trace: perfecte patiëntcommunicatie

  19 maart, 2024

  CGM Track & Trace: perfecte patiëntcommunicatie

 • Groepsfoto CGM

  6 maart, 2024

  Krachtenbundeling met CompuGroup Medical Nederland: CGM Track & Trace

 • Saskia en Manon 10 jaar

  1 februari, 2024

  Apotheek Partners bestaat 10 jaar!