In een steeds duurzamere wereld zijn (fiets)koeriers niet meer uit het straatbeeld te denken. Naast pizza’s en elektronica wordt er voor het bezorgen van geneesmiddelen steeds vaker een fietskoeriersdienst ingezet. Naast dat het een duurzaam alternatief is voor de verbrandingsmotor, kan het meer voordelen bieden. De koeriersdienst neemt bijvoorbeeld de planning van bezorgmedewerkers uit handen, de bezorging is efficiënter en wordt er bespaard op de bezorgkosten. Een extra koerierdienst in de apotheek moet een efficiëntieslag en juist niet meer werk opleveren. Het koppelen van Recept Locatie met een koerier helpt apotheken om efficiënter te werken. De juiste koppelingen kunnen al snel arbeidsuren en dus kosten besparen. Of tijd vrijmaken om leuker werk te doen dan administratieve taken.

Nieuwe koppeling

Daarom hebben wij voor Recept Locatie een open API ontwikkeld waarmee we kunnen koppelen met alle (fiets)koeriers. Door het receptnummer te scannen kun je recepten direct aanmelden bij de gekoppelde fietskoerier. De fietskoerier krijgt dan de gegevens van de te bezorgen pakketjes in haar dashboard. De apotheek kan in de pop-up van Recept Locatie in het AIS precies het pakketje volgen. Ook kan dit proces ondersteund worden met de juiste berichtgeving. Hoe handig?

Op dit moment wordt de open API getest bij Farmakoerier, de documentatie geschreven en daarna breed uitgerold. Wil jij jouw (fiets)koerier graag koppelen met Recept Locatie? Laat dan weten met welke partij jij afspraken hebt en deel met ons hun contactgegevens. Dan zorgen wij voor een koppeling!

Een API is geen dier, maar een Application Programming Interface. Het is eigenlijk een methode, zie het maar als de verkeersregels in het verkeer, waarmee programma’s op een veilige manier met elkaar kunnen praten.  Door te werken met een gesloten of open API kunnen systemen met elkaar praten zonder elkaars code en database te kennen. Zo kan een gescand recept in Recept Locatie direct aangemeld worden in het portaal van jouw (fiets)koeriersdienst.

(fiets)koerier
Published On: 22 november 2022 / By / Categories: Algemeen / Tags: , , /

Lees hieronder onze laatste blogs.

 • Blog: CGM Track & Trace: perfecte patiëntcommunicatie

  19 maart, 2024

  CGM Track & Trace: perfecte patiëntcommunicatie

 • Groepsfoto CGM

  6 maart, 2024

  Krachtenbundeling met CompuGroup Medical Nederland: CGM Track & Trace

 • Saskia en Manon 10 jaar

  1 februari, 2024

  Apotheek Partners bestaat 10 jaar!