Apotheek Partners presenteert, in samenwerking met PharmaPartners, de gloednieuwe Patiënt Dashboard-module voor Recept Locatie en Pharmacom die woensdag 11 augustus live gaat bij een geselecteerde pilotgroep apotheken. Het Patiënt Dashboard is de lang verwachte innovatie vanuit het in 2019 opgerichte Innovatieplatform. De module creëert o.a. een directe koppeling tussen Recept Locatie en Pharmacom waardoor Recept Locatie haar eigen ’tegeltje’ krijg in het dashboard. Dit tegeltje maakt in één overzicht alle locaties zichtbaar, geeft extra informatie over de aflevering en de status ‘klaar voor uitgifte’ van het recept in Pharmacom wordt geüpdatet naar ‘archief’. Met deze functionaliteiten en inzichten bespaart de apotheek gemiddeld 200 uur per jaar. 

Koppeling met Recept Locatie onmisbaar

Al gauw kwamen er signalen vanuit meerdere apotheken dat een integratie van Recept Locatie onmisbaar is voor het Patiënt Dashboard. Het doel van het Patiënt Dashboard is namelijk alle benodigde informatie tonen op één scherm om zo de patiënt beter en sneller te kunnen helpen. Daar hoort de track & trace-informatie van Recept Locatie ook bij natuurlijk! Apotheek Partners is direct aan de slag gegaan met deze wens en het resultaat is de nieuwe Patiënt Dashboard Module. Doordat er een directe en unieke koppeling is gerealiseerd met het Patiënt Dashboard, wordt de informatie direct twee kanten op geschreven. Je hoeft dus nog maar in één systeem te werken. Alle aanpassingen die je doet worden direct in het andere systeem geschreven.

Uitrol in twee fases

De uitrol van de module gebeurt in twee fases. In de eerste fase (die woensdag 11 augustus dus live gaat met de pilotgroep) worden receptlocaties getoond in het dashboard (maximaal 3). Daarnaast kan ‘ctrl + k’ direct gebruikt worden en zie je extra informatie over de aflevering. In de tweede fase, dat onderdeel is van de totale module, wordt na het ter hand stellen van het Patiënt Dashboard de status in Recept Locatie automatisch bijgewerkt. Een andere wens vanuit de apotheek is een koppeling met Recept & Nummer die ervoor zorgt dat de balie cliënt verwerkt wordt in het Patiënt Dashboard. Deze wordt na de tweede fase doorontwikkeld.

Besparing

Een apotheek die gemiddeld 100.000 receptregels per jaar aanschrijft, bespaart al gauw €300 per maand.

Het dubbel afmelden van recepten (in Pharmacom én Recept Locatie) duurt al gauw gemiddeld 4 seconden. Op basis hiervan is een kostenbesparing berekend: een apotheek die gemiddeld 100.000 receptregels per jaar aanschrijft, bespaart al gauw €300 per maand. Dus naast dat de patiënt snel en goed geholpen wordt, bespaart de apotheek met deze module ook nog eens op personeelsuren die goed benut kunnen worden voor andere werkzaamheden.

Pharmacom Patiënt Dashboard

Aanmelden voor deze module

Zoals eerder aangegeven wordt de module eerst uitgerold bij de pilotgroep apotheken. Je kunt je al wel aanmelden voor deze module, zodat je na de pilotfase de eerste bent die aan de slag kan met deze module! Aanmelden kan via deze pagina.

Houd meer tijd over

Met de software van Apotheek Partners houden apotheken meer tijd over voor farmaceutische zorg en creëren ze meer gemak voor de patiënt. Door de nauwe samenwerkingen met de grote AIS-en, biedt Recept Locatie unieke functionaliteiten waardoor apotheken meer tijd overhouden voor projecten die al langere tijd zijn uitgesteld. Maak je nog geen gebruik van onze software en ben je geïnteresseerd? Schrijf je dan onderaan deze pagina in voor één van onze webinars waarin Manon jou kort en krachtig laat zien wat onze software voor jou apotheek kan betekenen.

Published On: 10 augustus 2021 / By / Categories: Algemeen / Tags: , , /

Lees hieronder onze laatste blogs.

 • Blog: CGM Track & Trace: perfecte patiëntcommunicatie

  19 maart, 2024

  CGM Track & Trace: perfecte patiëntcommunicatie

 • Groepsfoto CGM

  6 maart, 2024

  Krachtenbundeling met CompuGroup Medical Nederland: CGM Track & Trace

 • Saskia en Manon 10 jaar

  1 februari, 2024

  Apotheek Partners bestaat 10 jaar!